Gezochte man meldt zich bij de politie na uitzenden beelden mishandeling bij statiegeldautomaat

30 mei , 17:03 Politie
politie operationeel uniform 1
De video werd buitengewoon veel bekeken en creëerde een stroom aan verontwaardiging op sociale media. Inmiddels heeft de man die volledig door het lint ging tegen een ouder echtpaar bij een statiegeldautomaat van de Jumbo in Zwolle zich gemeld. Dat meldt RTV Oost.
Politiewoordvoerder Anne Coenen heeft geen goed woord over voor het gedrag van deze man. "Om het beeld even te schetsen: dit gaat om een vrouw van achter in de 60, ze is 1 meter 55 lang. Daar ga je dan als zo'n grote brede kerel mee vechten, midden op straat. Echt onvoorstelbaar."
Het ouder echtpaar staat op een zaterdagmiddag met een tas en een klein doosje vol lege flessen bij de Jumbo aan het Petuniaplein in Zwolle. Zodra de inhoud van de tas in de automaat is verdwenen, wordt de man achter hen ongeduldig. "Hij vond dat we moesten stoppen", zegt de vrouw, die anoniem haar verhaal doet in het opsporingsprogramma Plaats Delict . "Toen ik zei dat iedereen op zijn beurt moest wachten, werd ik aan de kant gebeukt."

Een duidelijker voorbeeld van zinloos geweld is er bijna niet

De man drukt brutaal zijn eigen blikjes in de automaat, ondertussen krijgt de vrouw bedreigingen naar haar hoofd geslingerd. Als de agressieve man klaar is, slaat hij ook nog eens de doos vol met flesjes uit haar handen en begint hij haar man te mishandelen. "Hij zei blijf van me af, anders sla ik je voor je bek. Hij had het nog niet gezegd of ik had al een klap op mijn linkerwang te pakken", vertelt de man.
"Een duidelijker voorbeeld van zinloos geweld is er bijna niet", zegt politiewoordvoerder Anne Coenen. "Ben je rustig je lege flesjes en blikjes aan het inleveren, overkomt je dit. Helemaal op zo'n plek denk je: waar maakt die man zich druk om."

Man probeert foto te maken

Na zijn gewelddadige uitbarsting vertrekt de man breeduit lopend via de achterzijde van de Jumbo, richting de Westenholterweg. Het slachtoffer probeert nog een foto van hem te maken, maar daar wordt de man nog agressiever van. "Hij sloeg de telefoon uit mijn handen", vertelt het slachtoffer. "Daarna volgde een korte worsteling waarbij mijn telefoon op straat viel." Als de vrouw de telefoon van de straat wil pakken, richt het heethoofd zijn agressie opnieuw op de vrouw. Hij pakt haar zo ruw vast dat ze midden op straat valt. Uiteindelijk krijgt de vrouw daar nog een vuistslag op haar hoofd.
———-
Het nieuws van Zwolle.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.