Strijd tegen ondermijning: Zwollenaar (66) aangehouden in drugspand in Hattemerbroek

Arrestatie door de politie
Arrestatie door de politie
Foto: Politie.nl

Er zijn meerdere aanhoudingen verricht bij aanvang Week tegen Ondermijning. In een drugspand aan de Duurzaamheidstraat in Hattemerbroek een 66-jarige Zwollenaar aangehouden.

Bij een doorzoeking van een bedrijf aan de Duurzaamheidsstraat in Hattemerbroek trof de politie een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. Ruim 70 kilo hennep en hasj en 14.000 joints werden in beslag genomen. De totale waarde van deze middelen wordt geschat op zo’n 230.000,- euro. Drie personen werden op heterdaad aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man, een 50-jarige vrouw en een 66-jarige man uit Zwolle. De drie zitten niet meer vast, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Diezelfde middag hielde de politie een 33-jarige man uit Deventer aan in Apeldoorn voor betrokkenheid van de productie van synthetische drugs. De man had nog 4,5 jaar celstraf openstaan. Oplettende agenten zagen de man en konden hem na een korte achtervolging aanhouden.

Deze week worden er door gemeenten uit de regio Noord- en Oost-Gelderland en door diverse samenwerkingspartners extra aandacht besteed aan ondermijnende criminaliteit. Hierbij zijn onder andere de politie, gemeenten, Nederlandse Arbeidsinspectie, Douane, UVW, Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) betrokken. De week loopt nog tot en met 27 mei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen