Politie pakt minderjarige op voor heftige beroving van ‘Rolex’ in trein

Foto: Plaats Delict / RTV Oost

Het waren heftige beelden van de beroving van een ‘rolex’ in de trein van Zwolle naar Enschede. Bij Nijverdal werd een 20-jarige man beroofd van zijn nep rolex. Al snel werden drie jonge mannen opgepakt. De vierde verdachte is inmiddels ook in de boeien geslagen. Het gaat om een minderjarige jongen.

De vierde verdachte dook samen met drie andere mannen op de Nijverdaller omdat ze dachten dat de man een peperduur rolex-horloge droeg. Het bleek te gaan om een imitatie.

Kort voordat de trein stopte in Nijverdal kwam een groep mannen bij hen zitten. Een van hen vroeg het stel, dat in gesprek was, om de tijd. Hoe laat het echt was merkte de 20-jarige Nijverdaller even later, toen hij in het gangpad van de coupé lag. Het slachtoffer was door de groep besprongen en beroofd van zijn horloge. Het ging om een horloge dat leek op een echte Rolex Yacht-master. Een echte kost vele duizenden euro’s, het klokje om de pols van de man uit Nijverdal was echter een imitatie, die aanzienlijk minder geld waard was.

De beelden van de beroving waren vorige week te zien in het opsporingsprogramma Plaats Delict. Op Facebook werd de video massaal gedeeld en door bijna een miljoen mensen bekeken. Het leverde de politie meerdere bruikbare tips op.

De daders maakten zich uit de voeten, nadat de trein in Nijverdal was gestopt. De politie kon van de vier aanvallers bijna iedereen aanhouden. Eén van hen had zich verstopt in de bosjes in de buurt van het station.
Ook de laatste nog gezochte verdachte is deze week dus door de politie aangehouden. Omdat het om een minderjarige gaat, deelt de politie geen verdere informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen