Politie stelt vier relschoppers sinterklaasintocht Staphorst ultimatum zich te melden

Ongeregeldheden bij Staphorst
Ongeregeldheden bij Staphorst
Foto: Still Onder de Loep/RTV Oost

Vier betrokkenen bij de agressie tegen demonstranten rond de sinterklaasintocht in Staphorst van zaterdag hebben tot dinsdag 9.00 uur de tijd om zichzelf bij de politie te melden, anders volgen er andere maatregelen om hen op te sporen. Dat zegt de politie in Onder de Loep van RTV Oost.

In het regionale opsporingsprogramma zijn ze nog onherkenbaar getoond, als ze zich niet voor dinsdagmorgen melden, dan worden ze herkenbaar getoond in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Politiewoordvoerder Strijbosch noemt het gedrag “volstrekt onacceptabel”. De politie wil nu vooral de identiteit van de vier specifieke betrokkenen achterhalen.

Vernielingen en intimidatie

Kick Out Zwarte Piet had aangekondigd te demonstreren in Staphorst. Een aantal waarnemers van Amnesty International was zaterdag ook mee op weg naar Staphorst om te kijken hoe de demonstratie zou verlopen. In het centrum van Staphorst bleef het rustig, maar bij de invalswegen ontstonden ongeregeldheden. Twee auto’s, met daarin demonstranten en waarnemers van Amnesty International zijn geblokkeerd en belemmerd in hun tocht naar Staphorst. De inzittenden werden ernstig bedreigd en geïntimideerd door een grote groep mensen. Ze werden met eieren bekogeld, er zijn spullen uit de auto getrokken en auto’s zijn heen en weer geschud en vernield.

Contact

Ben je één van de vier mannen op de beelden: meld je dan! En heb je beelden van de ongeregeldheden of informatie: neem contact op.
Bel meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)
Stuur de politie Staphorst een privébericht op Facebook
Gebruik het tipformulier van de politie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen