Ladderzatte bestuurder jakkert op bromfiets door Zwolle

Met 5.5 keer teveel aan alcohol in het bloed de weg op
Met 5.5 keer teveel aan alcohol in het bloed de weg op
Foto: Politie Zwolle

De politieagenten van een alcoholcontrole in Zwolle moesten even goed kijken bij een bromfietser die maar liefst 5.5 keer teveel alcohol in zijn bloed had. Hij blies maar liefst 1210 ug/l (2.8 promille). Uiteindelijk bliezen vijf van de 719 gecontroleerde bestuurders teveel aan alcohol.

Een bromfietser maakte het dus heel bont en het blijkt een recidivist te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mag zich melden bij het CBR. Ook een andere recidivist ging op de bon met een score van 380 ug/l. Deze, en nog een andere bestuurder met een percentage van 375 ug/l mogen ook rekenen op een reprimande van het CBR. Twee andere bestuurders bliezen respectievelijk 255 en 235 ug/l.

Eerder op de dag werd  verkeerstoezicht gehouden in en rondom Zwolle. Hierbij 32 keer een procesverbaal uitgeschreven voor verschillende feiten zoals snelheid, telefoon, lading, rijden zonder rijbewijs etcetera. Van een automobilist werd het rijbewijs ingevorderd. Deze reed met een gecorrigeerde snelheid van 130 km/u over de nieuwe N340 (Hessenweg) tussen Zwolle en Dalfsen waar 80 is toegestaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen