Beginnende bestuurder blijkt heel hardleers en wordt weer onder invloed van de weg gehaald

Drankrijder weer van de weggehaald
Foto: Pixabay

Hoe hardleers kun je zijn. Eerst dit weekeinde bij Zwolle van de weg gehaald worden met maar liefst negen keer het toegestane promillage in het bloed en zondag werd hij opnieuw aangehouden. En weer bleek de man in beschonken toestand.

De verkeerspolitie had de man eerder dit weekeinde bij Zwolle van de A28 geplukt, zonder rijbewijs en met drank op. Deze, de politie noemt hem alcomobilist, is in korte tijd al drie keer van de weg gehaald met de nodige drank op. Toen hij bij Zwolle van de weg werd gehaald lag zijn rijbewijs bij het Openbaar Ministerie vanwege een eerder geval van rijden onder invloed. Bij de controle in Zwolle had de man maar liefst negen keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij blies 725 ug/l en dat is omgerekend een promillage van 1.7. Dus kreeg de man twee bekeuringen. Een voor rijden zonder rijbewijs en een voor rijden met drank op. De auto kon juridisch gezien niet in beslag worden genomen, meldt het team Verkeer. Naar nu blijkt heeft de Landelijke Eenheid de man vandaag van de weg gehaald, met wederom de nodige drank achter de kiezen en nog steeds zonder rijbewijs. Vanzelfsprekend werd er weer twee proces-verbaal opgemaakt en kon nu wél de auto in beslag genomen worden.

Het team verkeer meldde eerder al dat de Officier van Justitie hiervan wat gaat vinden en ook mag het CBR gaan kijken naar het gedrag van deze recidivist. Met deze overtreding erbij is het nog maar de vraag of de man ooit zijn rijbewijs terug kan krijgen. Maar daar mag justitie en het CBR over gaan beslissen. Het CJIB gaat in ieder geval gepeperde rekeningen sturen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen