Live blog schietincident MC Donald’s Zwolle en statement burgemeester Peter Snijders

MC Donalds Zwolle-Noord
MC Donalds Zwolle-Noord
Foto: redactie

Bij MCDonald’s Zwolle-Noord vond rond 18 uur een dodelijk schietincident plaats. Er vielen twee doden die in het restaurant zaten te eten. De politie houdt een liveblog bij met de laatste informatie en burgemeester Peter Snijders heeft een statement afgegeven.

Volgens diverse bronnen zou het gaan om de moord op de horecabroers Hüseyin en Ali Torunlar. Dit is nog niet bevestigd door de politie.

Het personeel van de zaak is in veiligheid gebracht. De omgeving van de McDonald’s in Zwolle-Noord waar het fatale incident plaatsvond, is afgezet voor onderzoek, meldt de politie.

Tijdens het schietincident waren er ook bezoekers in het fastfoodbedrijf. Volgens de politie zat het restaurant behoorlijk vol met klanten op het moment van het schieten. Geschrokken door het schieten, hebben veel mensen die op de vlucht sloegen en een veilig heenkomen zochten spullen achtergelaten. De politie wil graag in contact komen met mensen die de gebeurtenissen hebben gezien of kort voor het schietincident in het pand waren of op het terrein van de McDonald’s.

De politie is op zoek naar een of meer daders. Er is nog niemand aangehouden.

Aanvankelijk meldde de politie dat er een dodelijk schietincident was geweest. Daarbij blijken twee mensen te zijn overleden. De politie laat weten vermoedens te hebben wie de slachtoffers zijn, maar dat hun identiteit nog officieel moet worden vastgesteld voordat ze daar informatie over kan delen.

Ooggetuigen vertelden aan RTV Oost dat een man de zaak binnenliep, eerst eten bestelde en aan een tafeltje ging zitten en vervolgens schoot op de twee mannen. Onder de bezoekers ontstond paniek en vluchtten mensen de zaak uit.

De hele avond was het druk met politie rondom de MCDonald’s-vestiging en werd de omgeving ruim afgezet. Veel mensen stonden te kijken naar het onderzoek en op de Meppelerstraatweg stonden files.

Liveblog politie

21:24 uur
We krijgen veel vragen over de twee dode slachtoffers. Ook gaan er namen rond. We hebben vermoedens wie het zijn maar hun identiteit moet officieel vastgesteld worden voordat we daar informatie over kunnen delen.

20.32 uur
Bij het schietincident eerder vanavond zijn twee doden gevallen. De omgeving van de MC Donald’s in Zwolle-Noord is als plaats delict afgesloten voor onderzoek. Heeft u iets gezien maar nog niet met de politie gesproken? Bel 0900 8844.

20.04 uur
De omgeving van de MC Donald’s is afgezet voor onderzoek. We vragen mensen weg te blijven het onderzoek ter plaatse zorgvuldig gedaan kan worden.

19.55 uur
We doen in Zwolle onderzoek en zoeken de dader(s) van het schietincident. Zie je iets verdachts bel direct 112 en neem zelf geen actie!

19.26 uur
We doen in Zwolle onderzoek en zoeken de daders. Zie je iets verdachts bel direct 112 en neem zelf geen actie!

19.24 uur
Er vliegt een politiehelikopter boven Zwolle ivm het schietindident eerder vanavond in een MC Donald’s. Het personeel is in veiligheid gebracht. Onderzoek ter plaatse is in volleg gang. Iets gezien?  Melden kan via 0900 8844.

18.51 uur

Rond 18.00 uur heeft er een dodelijk schietincident plaatsgevonden aan de Floresstraat in Zwolle. De omgeving is afgezet voor onderzoek. We vragen getuigen zich bij ons te melden via 0900 8844.

Statement burgemeester Peter Snijders

“Aan het begin van de avond vond er in de vestiging van Mac Donald’s in Zwolle-Noord een schietincident plaats met dodelijke afloop. Er zijn twee slachtoffers te betreuren. Ik ben zeer geschrokken van deze heftige gebeurtenis, die veel impact heeft op de medewerkers en de aanwezige bezoekers. Er is slachtofferhulp voor wie daar behoefte aan heeft. Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen en de nabestaanden van de slachtoffers en bij iedereen die er ongevraagd ooggetuige van is geweest. De politie is volop bezig met onderzoek naar het incident. Ik kan u daarover nog niets melden. Mocht u iets gezien hebben, meld dat dan bij de politie in Zwolle.”

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen