Politie Zwolle bekeurt tijdens ‘scootersmeetings’

Politie greep in bij een scootermeeting bij de Milligerplas
Politie greep in bij een scootermeeting bij de Milligerplas
Foto: Pixabay

Politie Zwolle heeft gisteren tijdens zogenaamde scootermeetings een aantal bekeuringen uitgedeeld. Eerst waren er signalen dat er een meeting werd gehouden op de Hessenpoort, in de middag bij de Milligerplas. De politie nam scooters in beslag en er werd flink bekeurd.

De politie had informatie gekregen dat er een scootermeeting werd gehouden op industrieterrein de Hessenpoort. Het is bekend dat er veel jongelui op af komen die zonder rijbewijs rondrijden op opgevoerde brommers, die technisch gezien niet altijd op orde zijn. Samen met politiecollega’s uit Apeldoorn ging de politie een kijkje nemen op het industrieterrein. Resultaat was dat er 5 scooters in beslag werden genomen, 4 keer werd een proces-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs. Zes keer werd een proces-verbaal uitgereikt voor overschrijding maximale constructiesnelheid, dit in combinatie met een WOK (Wachten op keuring), Eén proces-verbaal werd uitgeschreven voor een onverzekerde snorfiets, en ook kreeg een scooterbestuurder een bekeuring voor het rijden met een ongekentekend/ongeregistreerd voertuig. Tenslotte werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon en werd een snorfietser, op de bon geslingerd omdat hij niet eens in het bezit was van een rijbewijs.

In de middag werden de agenten door politie Oost-Nederland gestuurd naar de omgeving van de Milligerplas in verban met overlast van rondcrossende motoren en brommers. Eén van de crossers ontkwam in eerste instantie aan de politieagent op een motor, maar na een zoekslag in de omgeving troffen de agenten de gedumpte (ongeregistreerde) crossmotor aan. Deze crossmotor is door een politiecollega overgebracht naar het bureau. Nader onderzoek naar deze crossmotor volgt, want er zijn voor de politie voldoende aanknopingspunten om het onderzoek voort te zetten.

De Zwolse politie laat weten dat controle bij dit soort ‘evenementen’ zeker een vervolg krijgt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen