Man bij Zwolle aangehouden voor betrokkenheid professioneel drugslab in boerderij

De politie valt het drugslab binnen
Foto: Politie Drenthe

De politie heeft een in werking zijnde amfetamine drugslab aangetroffen in een boerderij aan het Stieltjeskanaal in Stieltjeskanaal. Vijf mannen zijn bij de actie aangehouden. Een van de mannen werd bij Zwolle aangehouden.

Na onderzoek kwam de politie bij het pand in Stieltjeskanaal uit. Het vermoeden was al snel dat zich daar een drugslab bevond. De politie deed daarop een inval met een arrestatieteam. Eenmaal binnen troffen de agenten een professioneel drugslab aan voor de productie van amfetamine. Vier verdachten konden direct ter plaatse worden aangehouden. Het gaat om een man uit Zwijndrecht (34), Den Haag (38), Dordrecht (37) en uit Coevorden (56). Een vijfde verdachte, een 36-jarige man uit Utrecht, werd in de buurt van Zwolle in een auto aangehouden. Deze verdachten worden verhoord en zitten nog in beperkingen.

Op het terrein zijn ketels, vaten en grondstoffen aangetroffen voor de productie van drugs. Ook werden drie auto’s in beslag genomen. Het gaat dan ook om een professioneel drugslab dat toegerust was op de productie van honderden liters product per week. Het gaat hier vermoedelijk om een tussenproduct in de amfetamineproductie. De straatwaarde hiervan ligt rond de €800,- per liter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen