Politie zoekt opvallend busje in regio Zwolle na aantreffen overleden man in Schoonoord

Vergelijkbaar busje dat wordt gezocht
Foto: Politie Drenthe

Politie Drenthe is op zoek naar een opvallend busje dat onlangs nog is gezien in het gebied tussen Zwolle, Meppel, Emmeloord en Dronten. Het busje wordt gezocht in verband met de vondst van een 42-jarige man in Schoonoord. Het gaat om een Mercedes Vito

De omstandigheden waaronder de man is gevonden, zijn verdacht. Het overlijden van de man wordt nog nader onderzocht, maar er zijn geen aanwijzingen voor doodslag of moord. De politie zoekt in dit onderzoek naar een geel busje dat normaliter gebruikt wordt voor de begeleiding van wegtransporten.

De politie vermoedt dat iemand de man na zijn dood nog heeft gezien, maar dit niet bij de politie heeft gemeld. Vanwege deze verdachte omstandigheden heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Zo is er na de vondst van het lichaam forensisch onderzoek gedaan in de bungalow en is er met mogelijke getuigen gesproken.

Gele Mercedes Vito gezocht

Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het slachtoffer gebruik maakte van een bijzonder voertuig. Het gaat om een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen, een opvallende reflecterende striping en de opschriften “Convoi Exceptionnel” en “Schwer-transport”. Opvallend is ook dat een combinatie van beide borden op één bus niet vaak voorkomt. Omdat dit type busje gewoonlijk gebruikt wordt in de begeleiding van wegtransporten, heeft de politie verschillende bedrijven benaderd om te vragen of het slachtoffer bij hen in dienst was. Dit bleek niet het geval. Het vermoeden bestaat dan ook dat het busje niet (meer) voor transportbegeleiding gebruikt werd door het slachtoffer. Opvallend is ook dat dit busje ter plaatse en in de directe omgeving niet is aangetroffen. De politie is dan ook met klem op zoek naar dit voertuig en vraagt u om met ons mee te denken.

Tien tips: busje gezien

Naar aanleiding van een politiebericht over deze zaak heeft de politie inmiddels 10 tips ontvangen. Op basis van deze tips en onderzoek van de politie, weten men nu dat de bus gezien is in het gebied tussen Meppel, Emmeloord, Dronten en Zwolle.

Weet u meer?

Heeft u zo’n geel transportbegeleidingsbusje zien staan op een locatie waar u deze niet standaard zou verwachten? Of staat een dergelijke auto sinds kort ineens op een plek waar u deze eerder niet gezien heeft? Dan komt de politie graag met u in contact. Hoewel het slachtoffer is aangetroffen in Drenthe, heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Wel is bekend dat hij zich vaak ophield in de omgeving van Rotterdam. Mogelijk is het busje dan ook in Zuid-Holland gesignaleerd.

Heeft u informatie over dit busje of heeft u andere informatie die u met ons kunt delen? Dan kunt u contact opnemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u een tip achterlaten in onderstaand tipformulier.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen