Verdachten inbraak Zwolse tandartsenpraktijk aangehouden

Ook een tandartsenpraktijk in Zwolle werd slachtoffer van inbraak
Ook een tandartsenpraktijk in Zwolle werd slachtoffer van inbraak
Foto: Pixabay / Stocksnap

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor inbraken in tandartsenpraktijken. Ze worden ook verdacht van de inbraak in een tandartsenpraktijk aan de Vrouwenlaan in Zwolle

De drie manen werden aangehouden in Enschede. Het gaat om een 34-jarige man uit Rozenburg, een 37-jarige man en 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De drie mannen zouden hebben ingebroken in een tandartsenpraktijk aan de Kuipersdijk in Enschede. De afgelopen tijd werd vaker ingebroken in tandartsenpraktijken. Op 27 november werd in Zwolle een tandarts aan de Vrouwenlaan het slachtoffer van een inbraak, net als in Weerselo, Enschede en Hengelo. In drie van de vier gevallen werd dure apparatuur meegenomen. De schade loopt in de vele tienduizenden euro’s. Er wordt onderzocht of deze verdachten ook betrokken zijn bij deze inbraken.

Tandartsen worden helaas vaker slachtoffer van inbrekers die het gemunt hebben op dure apparatuur. De politie heeft het vermoeden dat dit in veel gevallen verband houdt met mobiel banditisme. Het gaat dan om bendes die internationaal opereren en in een korte periode toeslaan op meerdere plekken in een regio. De kans is dus reëel dat de apparatuur naar het buitenland wordt gebracht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen