Politie waarschuwt dat er vaker controles komen op handheld bellen en verlichting

Politie schrijft de vingers blauw door het aantal bekeuringen
Politie schrijft de vingers blauw door het aantal bekeuringen
Foto: Politie Zwolle

De agenten van team Verkeer en het team van de Zwolse politie hebben uitgebreid gecontroleerd en dat leverde een groot aantal bekeuringen op.

De actie was gericht op het mono-rijden onder fietsers, deugdelijke fietsverlichting en de constructiesnelheid van brom- en snorfietsers. En met succes want er gingen maar liefst een slordige 130 verkeersdeelnemers het bonnenboekje van de politie in. Met name handheld bellen blijkt voor fietsers een liefhebberij te zijn. Maar liefst 51 fietsers kregen een bekeuring voor het in de hand houden van een telefoon tijdens het fietsen. Voor 53 fietsers betekende het een bekeuring voor ondeugdelijke verlichting. Ze kregen een ’thuiskomertje’ om toch nog veilig thuis te komen. Dertien bromfietsers mogen wachten op een keuring omdat hun brom- of snorfiets te hard kan rijden. Vijf verkeersdeelnemers gingen op de bon vanwege het door rood rijden. Twee steppers moesten afstappen omdat ze reden op een niet goedgekeurde step, eentje mocht zijn step inleveren omdat hij al vaker was aangehouden. Er werd ook nog zonder verzekering of een geldig rijbewijs gereden of zelfs met een ingevorderd rijbewijs.

Kortom: het was een hele nuttige dag voor de politieagenten en ze kondigen aan dat dergelijke controles herhaald gaan worden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen