Politie zoekt twee 17-jarige jongens die twee opvallende blauwe elektrische fietsen stalen bij De Librije

De twee gestolen fietsen bij de Librije
Foto: Politie Zwolle

Oproep aan de jongens die deze twee blauwe fietsen meenamen bij de Librije. Politie Zwolle is op zoek naar twee 17-jarige jongens. Ze staan duidelijk op beeld en worden ‘verzocht’ zich met hun ouders te melden op het politiebureau. Ze krijgen de kans zich te melden anders volgen er verdere stappen.

Politie Zwolle schrijft op facebook: Jullie zullen het zelf ook vast snappen: die fietsen voor het hotel stonden daar niet om zomaar meegenomen te worden. Toch deden jullie dat vrijdag 18 juni. Jullie liepen voor De Librije langs en zagen twee blauwe elektrische fietsen staan. Op de beelden zien we dat jullie even goed kijken en vervolgens de fietsen pakken en wegrijden. En dat geeft een probleem, want de fietsen zijn eigendom van de Librije, bedoeld voor gasten om er gebruik van te maken als ze in het hotel verblijven.

We hebben dus camerabeelden, maar we willen jullie eerst de kans geven om jezelf te melden voordat we verdere stappen gaan ondernemen.

Jongen 1, jij bent rond de 17 jaar oud. Je hebt een normaal postuur en kort donker haar. Je droeg die dag een zwart t-shirt, een korte zwarte broek en daaronder rood met zwarte schoenen.
Jongen 2, jij bent ook rond de 17 jaar oud. Ook jij hebt een normaal postuur en kort donker haar, aan de zijkant is het opgeschoren. Je droeg die dag een grijs t-shirt, een lange grijze broek en daaronder sportschoenen.

De twee jongens krijgen nog een kans door zich te melden op het politiebureau. Liefst natuurlijk met fietsen. Ze mogen ook bellen met 0900-8844. Het nummer van de zaak is 2021299079. Dreigend voegt de politie er aan toe: Tot over een week! Als jullie je dan nog niet hebben gemeld, gaan we verdere stappen ondernemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden