Moord op kolenboer Harry Zunnebeld nog steeds op de Cold Caselijst

De vermoorde Harry Zunnebeld
De vermoorde Harry Zunnebeld
Foto: Opsporing Verzocht

De moord op de Zwolse kolenboer Harry Zunnebeld is na bijna 25 jaar nog steeds niet opgelost en staat op de cold caselijst van de politie. De laatste update in deze zaak dateert van januari 2018.

Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. De politie hecht grote waarde aan het alsnog oplossen van dergelijke cold cases. Allereerst om recht te doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden. Daarnaast valt ook niet uit te sluiten dat daders van deze misdrijven opnieuw de fout ingaan.

De moord

Op woensdag 14 december 1995 werd de 75-jarige kolenboer Harry Zunnebeld dood aangetroffen in zijn woning aan het Van Nahuysplein in Zwolle.

De man, die alleen woonde, was met veel geweld om het leven gebracht. Hij was geschopt, geslagen en had verschillende botbreuken en inwendige bloedingen. Harry Zunnebeld is waarschijnlijk al aan het begin van de nacht overleden.

Het slachtoffer was een fanatiek verzamelaar van postzegels. Hij woonde al jaren aan het Van Nahuysplein in het oude centrum van Zwolle en was lokaal bekend als ‘de kolenboer’. Hij was namelijk eigenaar van brandstoffenhandel Wolter’s Steenkolen. Zunnebeld trok er vrijwel iedere avond op uit. Meestal verliet hij rond halfelf ’s avonds zijn huis voor een wandeling.

Hij had een vaste route  naar de brievenbus om veelal zakelijke brieven te posten. Daarna ging hij bijna altijd rechtstreeks naar park Eekhout, een ontmoetingsplaats voor homoseksuelen. Harry was daar een bekende verschijning en stond naast ‘de Kolenboer’ ook bekend als ‘Opa van het park’.

De moord werd nooit opgelost. Dit tot groot verdriet van de nabestaanden van Zunnebeld. Kunt u hen helpen met nadere informatie?

Informatie?

Wie informatie heeft over een cold case kan die op de volgende manieren delen:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen