Politie houdt man aan na zware mishandeling, tweede verdachte wordt gezocht

Eén van de twee mannen is aangehouden
Foto: Eigen foto

Aan de Nijerwalstraat in Zwolle is gisteravond een 32-jarige man mishandeld door twee gemaskerde mannen. Na de mishandeling vluchtten de twee en splitsten zij op. Ver kwam één van hen niet, hij werd even later aangehouden op de Stadshagenallee. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Rond 22.30 uur kreeg de politie de melding dat een man uit Zwolle was mishandeld. Bijna tegelijkertijd meldde een alerte burger dat hij twee gemaskerde mannen had zien rennen in dezelfde buurt. Meerdere agenten gingen daarop in de buurt op zoek naar de verdachten, die zich inmiddels hadden opgesplitst.

Vuurwapen

Een van de verdachten van de mishandeling werd even later gezien op de Stadshagenallee. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen is hij, in verband met de veiligheid van burgers en agenten, middels de zogenaamde uitpraatprocedure uit zijn auto gehaald en aangehouden. Deze procedure houdt in dat agenten op veilige afstand, met een megafoon en gerichte wapens de verdachte gecontroleerd uit zijn auto praten – het trekt in veel gevallen veel aandacht op straat. De verdachte, een 20-jarige man uit Weesp, werd veilig uit zijn auto gepraat en daarna aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor op verdenking van mishandeling.

Getuigen gezocht

Naar de andere verdachte van de mishandeling is de politie nog op zoek. Dit is vermoedelijk een blonde man van ongeveer 30 jaar, 1.85 meter lang met een slank postuur. Hij was samen met een kleinere man met donker haar, die gisteren al is aangehouden.

De politie roept mensen op die iets gezien hebben, of die weten wie deze tweede verdachte is, zich te melden. Dat kan via  het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden