Politie gestopt met het inspecteren van flitspalen #gratisfoto

Er worden minder flitspalen geïnspecteerd door de politie
Er worden minder flitspalen geïnspecteerd door de politie
Foto:

De politiebonden hebben de verkeersteams gevraagd te stoppen met het inspecteren van flitspalen en trajectcontroles onder het motto #gratisfoto. Het directe gevolg is dat succesvol bezwaar kan worden gemaakt tegen boetes.

De oproep geldt zolang minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid blijft weigeren acceptabele voorstellen voor een fatsoenlijke nieuwe CAO Politie op tafel te leggen. Door het opschorten van de inspecties van de flitspalen is een betrouwbare werking niet langer gegarandeerd. Eventuele beschadigingen aan deze apparatuur zullen dan namelijk pas later worden ontdekt. Dat geldt ook voor problemen bij de trajectcontroles. Deze onzekerheid maakt het voor burgers in veel gevallen mogelijk succesvol bezwaar te maken tegen boetes.

Verkeersveiligheid

De politiebonden benadrukken dat de verkeersveiligheid door deze actie niet in gevaar komt. Van tevoren is namelijk niet duidelijk welke flitspaal of trajectcontrole wel of niet tijdig is gecontroleerd. Daarnaast kunnen politiemedewerkers zelf de afweging maken om bepaalde flitspalen of trajectcontroles wel te blijven schouwen als de (veiligheids)situatie daarom vraagt. ‘We vragen de burgers dan ook verantwoord om te gaan met deze coulance. Zorg er voor dat je je nog steeds aan de toegestane snelheid houdt,’ aldus een woordvoerder van de gezamenlijke bonden.

Balansdag

Vandaag maken de bonden de balans op. Tijdens een bijeenkomst met de achterban wordt besloten of de verkennende gesprekken van de afgelopen weken voldoende aanknopingspunten bieden voor verdere onderhandeling of dat wordt overgegaan tot hardere acties, waarvan onvermijdelijk ook het publiek min of meer hinder gaat ondervinden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen