Op de fiets, motor, te voet, met de auto en te paard staat de politie paraat

Politie zorgt voor een veilige Koningsdag
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Nederland kleurt oranje, maar ook blauw. De politie is sinds gisteravond bezig om te zorgen dat Koningsdag veilig blijft. Men man en macht staat men paraat.

De politieagenten zijn gisteravond al begonnen met en briefing van de agenten die de Koningsnacht in veilige banen moeten leiden.  De scenario’s en risico’s die plaats kunnen vinden werden behandeld, denk hierbij aan: massale vechtpartijen, mishandelingen, brand en ordeverstoring. De voorbereiding is op de ergste scenario’s, maar de agenten vinden zelf het een van de leukste diensten vanwege de gezelligheid en de hectiek. Er kan van alles gebeuren. Na de briefing gingen de agenten op pad. Op de fiets, met de motor, te voet en te paard. Of met de auto en zelfs met arrestantenvervoer om voorbereid te zijn op raddraaiers die zo snel mogelijk achter slot en grendel moeten.

Paraat

Er staat dus een groot team klaar om de Koningsnacht en Koningsdag veilig te laten verlopen. Inmiddels zoeken de eerste mensen een plekje op alle vrijmarkten die er zijn in de stad. De activiteiten van Koningsdag beginnen. De politie hoopt dat ook Koningsdag in de lieve vrede verloopt. Mocht dat niet zo zijn dan staan de mannen en vrouwen ‘in het blauw’ paraat.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden