Zwollenaren kunnen meedenken over de invulling van de Singel

05 jun , 22:50 Nieuws
schermafbeelding 2024 06 05 224757
De stad Zwolle werkt aan de vernieuwing van de Singel, het gebied rondom de grachten. Met de groei van het aantal inwoners en voertuigen en de veranderingen in het klimaat is het tijd om de inrichting aan te passen. Om ervoor te zorgen dat het Stadshart een gezonde, veilige en bereikbare omgeving blijft, is verandering nodig. Hiervoor is het maken van een visie voor het gebied de eerste stap. De gemeente nodigt Zwollenaren uit om in juni en juli hun ideeën voor het gebied te delen.
Zwolle wil meer ruimte maken voor groen, beweging en ontmoeting langs de Singel. Er moet meer ruimte komen voor voetgangers en fietsers. Ook is duidelijk dat de Singel een belangrijke rol speelt bij het opslaan en afvoeren van water. Wat betekent dit voor de nieuwe inrichting? Voordat de gemeente aan de slag gaat met de inrichting van een groot gebied, stelt de gemeente een visie op. Daarin staat wat belangrijk is voor het gebied en wat wel en niet mogelijk is. Daarvoor worden onderzoeken uitgevoerd naar waterveiligheid, mobiliteit, energietransitie en programmering. Daarnaast verzamelt de gemeente ideeën en wensen van de mensen die het gebied gebruiken, online en tijdens bijeenkomsten en evenementen.
Wie heeft ideeën voor de Singel van Zwolle? Wie wil kan tot 31 juli dit laten weten via jouwstukjezwolle.nl/singel en ook reageren op andere ideeën. Ook is er een inloopevent in de Stadkamer op 21 juni. Tussen 15.00 uur en 19.00 uur kunt iedereen vrij binnenlopen. Verder halen medewerkers van de gemeente ideeën op bij de Halve Marathon, Zwolse Grachtenrace, City Swim, twee Blauwvingerdagen en bij het Stadshartcafé. Naar verwachting gaat de visie eind 2024 naar het college en de gemeenteraad .
schermafbeelding 2024 06 05 225351