Verdict van burgemeester Peter Snijders en het OM: geen toestemming voor Walk to the Stadium

16 mei , 14:08 Nieuws
schermafbeelding 2024 05 16 140439
Geen toestemming voor 'Walk to the Stadium', zondag. Dat is het verdict van burgemeester Peter Snijders en het Openbaar Ministerie.
Het duel, waar BNNVARA-coryfee Erik Dijkstra zeven kleuren voor poept zou door het Zwolse thuispubliek opgeleukt worden met een Walk to the Stadium. Het duel tegen Twente is het laatste duel van dit seizoen en ook het laatste duel van PEC-icoon Bram van Polen die terugkeert naar VVOG in Harderwijk.
Het Openbaar Ministerie en burgemeester Peter Snijders vinden de 'Walk"geen goed idee omdat het niet is gelukt om met supporters afspraken te maken over een goed en veilig verloop van de mars. Zo wilde de driehoek afspraken maken over een andere startlocatie, onder meer vanwege de ervaringen van vorig jaar en de verwachte drukte in de binnenstad door het Pinksterweekend, maar daar wilden de supporters niet in meegaan. Daarnaast is het voor de driehoek na de verschillende contacten de afgelopen dagen niet helder geworden wie de daadwerkelijke organisator is. En dat maakt dat de driehoek het te risicovol vindt om de mars door te laten gaan.
Burgemeester Peter Snijders: "Het is jammer dat dit besluit nodig is, want er was bereidheid om onder voorwaarden deze mars toe te staan. Ook omdat PEC Zwolle zondag haar laatste wedstrijd van dit seizoen speelt en er afscheid genomen wordt van Bram van Polen. Maar dan is het wel belangrijk dat we met elkaar afspraken kunnen maken voor een ordentelijk verloop. Dat doen we bij iedereen die iets organiseert in deze stad.”