Onverzettelijk Sparta pakt eerste punten

09 dec 2019, 7:26 Nieuws
schermafbeelding 2019 12 09 om 065736
De eerste punten in hoofdklasse zijn binnen voor de korfballers van Sparta. Uit tegen Wageningen zorgden de Zwollenaren voor een daverende verrassing.
Na drie zware nederlagen werd het tijd voor een zege en die kwam er dan ook. Wageningen verslikte zich in de onverzettelijkheid van de Zwolse formatie dat nagenoeg de hele wedstrijd aan de goede kant van de score stond. Een paar seconden voor rust nam de thuisploeg wel een voorsprong van 13-12, maar dat was a rust snel afgelopen. In snel tempo liep Sparta uit naar een bijna niet te overbruggen voorsprong van 16-22. Het werd echter nog billenknijpen in de slotfase toen Wageningen nog terug kwam tot 21-22. Collectief zette Sparta nog een tandje bij en de minimale voorsprong werd behouden: 24-26.
Zaterdag speelt Sparta haar tweede thuiswedstrijd, om 19.00 uur in de Calo (campus Windesheim) tegen het Friese SCO uit Oldeholtpade.
Doelpunten Sparta:Jeroen Hukema (7), Rowie Soldaat (4), Pim Steenbergen (4), Kaj Raterman (3), Anique Steenbergen (3), Henri Kikkert (2), Jildau de Jong (2), Iris de Jong (1).