Huldiging vier 'toughest' Zwolse vrouwen die de Atlantische Oceaan in een roeiboot trotseerden

13 feb , 15:53 Nieuws
schermafbeelding 2024 02 13 154058
Het is het succesverhaal van vier Zwolse vrouwen die op 13 december in een roeiboot vertrokken vanaf de Canarische Eilanden en 47 dagen, 15 uur en 29 minuten later finishten op de Caribische eilanden. Een afstand van zo'n 5000 kilometer.
Ineke Karrenbelt (40), Ingrid Voorn (43), Margot Vries (54) en Marije van de Bor (51) gingen de uitdaging aan om de Atlantische Oceaan over ter roeien. In een negen meter lange roeiboot voeren zij als team Eurosafe Blue Atlantics 5000 kilometer van de Canarische naar de Caribische eilanden.. Na ruim 47 dagen finishten ze in de haven van Nelsons Dockyard op Antigua. Het viertal uit Zwolle deed mee aan de roeirace ‘World’s Toughest Row’ onder de naam Eurosafe Blue Atlantics. Dit is het grootste evenement in oceaanroeien.

Ongekende uitdaging

De Zwolse dames besloten aan deze zware race mee te doen omdat ze graag een ongekende uitdaging aan wilden gaan: de Atlantisch Oceaan over roeien zonder hulp van buitenaf. De dames werden tot het uiterste uitgedaagd. De race was buitengewoon zwaar. Zeeziekte en moeilijke weersomstandigheden teisterden het team niet alleen fysiek maar ook mentaal.
Deze uitdaging gingen de vrouwen niet alleen voor zichzelf aan: ze roeiden voor alle kinderen die het niet zo goed hebben getroffen. Eurosafe Blue Atlantics haalt zoveel mogelijk geld op voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Het Vergeten Kind. Hoewel de vrouwen gefinisht zijn, kan er nog steeds gedoneerd worden voor deze goede doelen. Doneren kan via www.blueatlantics.com.

Feestelijke huldiging op het Zwolse Stadhuis

De vrouwen hebben een bijzondere sportprestatie neergezet en worden op vrijdag 16 februari van 16.30 - 17.30 uur gehuldigd door burgemeester Peter Snijders en wethouder Sport Michiel van Willigen in de Raadszaal van het Zwolse Stadhuis.