Bijna 7 op de 10 mensen heeft last van poepschaamte

11 jul , 17:26 Nieuws
schermafbeelding 2024 07 11 172247
Een grote boodschap doen buiten de deur? Liever niet! 69,7% van mensen heeft namelijk poepschaamte. Mensen uit Overijssel doet dit alleen als het écht niet anders kan en 12,6% doet zelfs helemaal nooit een grote boodschap buiten de deur.
In het oosten van het land hebben mensen minder vaak dan gemiddeld last van poepschaamte. Op landelijk niveau ligt dit percentage namelijk iets hoger: 73,8% van de Nederlanders vermijdt liever poepen buitenshuis.
Veel mensen vinden het ongemakkelijk om buiten de deur een grote boodschap te doen. Maar wat zijn dan eigenlijk de ongemakkelijkste poepsituaties? Dat blijken WC-hokjes te zijn met een open boven- en onderkant. Bij dit soort cabines zijn WC-geluiden namelijk extra goed hoorbaar.
De top 5 van meest ongemakkelijke toiletsituaties om een grote boodschap te doen:
  1. Een 'open' WC-hokje: 89,4% van de mensen vindt dit ongemakkelijk
  2. Op een date: 77,2% van de mensen vindt dit ongemakkelijk
  3. In een openbare ruimte (restaurant, musea, evenement, etc.): 70,5% van de mensen vindt dit ongemakkelijk
  4. Op school: 66,5% van de mensen vindt dit ongemakkelijk
  5. Bij een vriend(in) thuis: 63,8% van de mensen vindt dit ongemakkelijk
Veel mannen nemen lekker de tijd op de pot. 32,1% van de Nederlandse mannen heeft namelijk langer dan 5 minuten nodig om een grote boodschap te doen, tegenover 24,2% van de vrouwen.
Onder mannen met thuiswonende kinderen is het percentage langpoepers veel hoger. 36% van hen neemt langer dan 5 minuten de tijd om een grote boodschap te doen. Ter vergelijking: bij vrouwen met thuiswonende kinderen ligt dit percentage een stuk lager, namelijk 23,6%.
Het Het Grote WC-onderzoek ' van Sanitairwinkel is gedaan in samenwerking met bureau Panel Inzicht en zij ondervroegen zij 1.200 Nederlanders naar hun WC-gewoontes.
———-
Het nieuws van Zwolle.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op zwolle.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297. Tip de redactie via [email protected]