Fietsbrug N35 wordt machtig mooi

Edwin Koster, voorzitter Fietsersbond, neemt een kijkje bij de Zalnébrug
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Het laatste brugdeel is geplaatst van de nieuwe fietsersbrug over de N35. De brug wordt mooier dan verwacht met een draai als aansluiting van de Oldeneelallee naar de Wytmenerplas. Fietsersbondvoorzitter Edwin Koster nam al een kijkje op de brug.

”Het wordt een schitterende fietsbrug”, zegt Koster nadat hij een wandeling had gemaakt over de nieuwe brug. Hij is zeer tevreden over de oversteek over de N35. In de loop van volgend jaar kunnen de eerst fietsers en ook hardlopers over de brug. Er is met het ontwerp rekening gehouden met alle soorten fietsers. ”Niet iedereen heeft een elektrische fiets of een fiets met trapondersteuning, daarom moet de brug niet te steil worden”, grapt Koster. De fietsersbond is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de brug.

Langzaam verkeer

De brug moet het langzame verkeer veilig over de N35 leiden. Eerder stond men lang te wachten bij de verkeerslichten, maar dat is volgend jaar verleden tijd en kan iedereen veilig oversteken. Naar verwachting is het hele project N35 tussen Zwolle en Heino eind volgend jaar klaar. Het is nog niet bekend wanneer de Zalnébrug wordt geopend voor het verkeer. De brugdelen liggen over de N35, maar de aansluiting naar de Zalnéweg moet nog worden afgemaakt.  Het moet de ontsluiting worden vanuit Zwolle-Zuid naar de Wythmenerplas en Berkum.

 

 

 

 

 

De Zalnébrug wordt de veilig oversteek over de N35

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden