Stichting Voor Elkaar houdt armoedeweek

Foto:

ZWOLLE – De week van de armoede, wordt volgende week (van 15 tot en 22 oktober) gehouden door Stichting Voor Elkaar Zwolle.

De Week van de Armoede is bedoeld om aandacht te vragen voor verborgen armoede in Zwolle. Scholen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een inzamelingsactie voor de Voedselbank en in diverse kerken worden op zondag 15 en 22 oktober themadiensten gehouden rondom het onderwerp ‘armoede in de stad’.

In de Week van de Armoede wil Stichting Voor Elkaar Zwolle meer bewustwording creëren en aandacht vragen voor de armoede in de stad Zwolle. Deze week valt rondom de Wereld Armoededag op dinsdag 17 oktober. Het wordt een week van bewustwording, maar ook van praktische hulp.

Inzamelingsactie

Gerdien Rots (fractievoorzitter CU Zwolle) zal op de dag van de inzamelingsactie – dinsdag 17 oktober – op een van de deelnemende scholen producten van de kinderen in ontvangst nemen. Deze producten worden door de Voedselbank aan gezinnen met een zeer laag inkomen uitgedeeld, zodat ook zij ook voldoende eten hebben.

Daarnaast worden op zondag 15 en 22 oktober themadiensten over ‘armoede in de stad’ gehouden in verschillende kerken in Zwolle. Diverse collecten zijn bedoeld voor het project SchuldHulpMaatje. Met dit geld worden mensen met schulden geholpen om weer overzicht te krijgen in hun financiën. Op 19 oktober wordt een inspiratieavond over ‘naaste zijn voor armen in de stad’ aangeboden aan deze kerken. De opening van deze avond wordt verzorgd door wethouder Jan Brink.

Schuldhulpmaatje

De Week van de Armoede wordt georganiseerd door Stichting Voor Elkaar Zwolle, vanuit het project SchuldHulpMaatje. SchuldHulpMaatje helpt Zwollenaren in schulden. Opgeleide vrijwilligers, de SchuldHulpMaatjes, helpen hulpvragers om overzicht te creëren in inkomsten, uitgaven en eventueel onbetaalde rekeningen. SchuldHulpMaatjes gaan naast hun stadsgenoot staan en maken zichtbaar dat hij of zij er niet alleen voor staat. Dankzij de steun van een SchuldHulpMaatje worden veel Zwollenaren geholpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen