Sloop buitenmuur Zwolse watertoren duurt langer

Foto: Rein Tuinnga

ZWOLLE – De Zwolse watertoren geeft zich niet gemakkelijk gewonnen. De sloop van de buitenmuur vordert maar langzamer.

Sietse Meeder, Aankomend Projectontwikkelaar bij Nijhuis, zegt: ”In de vakantieperiode hebben wij zoveel als mogelijk doorgewerkt om de overlast voor de omwonenden, huisartsen en school te beperken. Helaas blijkt in de praktijk dat de muur veel harder is dan van te voren gedacht. Daardoor is de geluidsoverlast en de hoeveelheid uren dat de sloper (Boverhoff red) aan het werk is ook meer dan wij hadden verwacht. Wij proberen uit alle macht de sloop zo spoedig mogelijk te laten verlopen, dit is alleen wel een grote uitdaging. Zo wordt er, zo nu en dan, ook in de avond doorgewerkt. Dit doen wij ten eerste om de veiligheid van de huisartsenpraktijk te kunnen garanderen. Deze avonduren worden namelijk gebruikt voor de sloop aan hun zijde van de toren. Daarnaast zijn zij ’s avonds gesloten en kunnen wij in de avond de overlast voor hun minimaliseren.”

Meeder weet en ervaart zelf ook dat er nogal wat overlast is voor de buurt. Hij zegt: ”Ik ben er regelmatig en hoor de geluiden ook. Op dit moment kunnen wij er helaas niets aan doen om de overlast te verminderen. Ik denk dat we half september niet gaan halen om klaar te zijn met de sloop. Naar verwachting zal dit eind september of zelfs begin oktober zijn.

Omleiding

Dat de sloop een paar weken langer duurt heeft ook gevolgen voor het verkeer omdat de Menistenbrug is afgesloten. Alle weggebruikers moeten via het Almelose Kanaal naar de stad. Dit betekent extra drukte op deze smalle weg. Pas als de sloopwerkzaamheden klaar zijn kunnen voetgangers en fietsers weer over de Menistenbrug. Auto’s worden geweerd tot de toren helemaal klaar is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen