Kunstproject Briljant! keert terug en trapt af met Briljant Proeverijen voor senioren

Creatief knutselen voor ouderen
Creatief knutselen voor ouderen
Foto: Eigen foto

Na een succesvolle eerste editie keert het kunstproject Briljant! terug in Zwolle. Dit creatieve initiatief, georganiseerd door ZwolleDoet!, SamenZwolle, Stadkamer en WijZ Welzijn, biedt 65-plussers de kans om hun passie en creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Het project begint dit jaar met de ‘Briljant Proeverijen,’ een reeks introductieworkshops waarin senioren vrijblijvend kunnen ervaren of Briljant! bij hen past.

Briljant! is een kunstproject dat de creatieve talenten en vaardigheden van Zwolse senioren stimuleert. In een reeks van acht sessies werken deelnemers samen met een professionele kunstenaar aan het vormgeven van hun eigen verhalen, kennis en talenten. Deelnemers bepalen zelf hun vertrekpunt en eindproduct, waarbij het delen van verhalen centraal staat. Aan het einde van het traject presenteren zij hun werk vol trots aan de stad.

De Briljant Proeverijen vormen de aftrap van dit jaar. In juli en augustus kunnen senioren elke dinsdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur in Stadkamer Centrum kennismaken met verschillende kunstvormen onder begeleiding van een professionele kunstenaar. Gedurende negen weken krijgen deelnemers de kans om nieuwe vaardigheden te ontdekken, hun horizon te verbreden en samen met gelijkgestemde senioren aan een creatief eindproduct te werken. Elke sessie biedt een unieke ervaring en na afloop denkt een vrijwilliger mee over passend cultureel aanbod dat aansluit bij de interesses van de deelnemers.

Aanmelden

Senioren die geïnteresseerd zijn in de Briljant Proeverijen kunnen zich gratis aanmelden via www.briljantzwolle.nl. Om telefonisch aan te melden kunt u contact opnemen met WijZ Welzijn via 038 851 5700.

Locatie: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1
Datum: Elke dinsdagochtend in juli en augustus 2024
Tijdstip: 09:30 uur – 12:30 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen