Verbouw watertoren Zwolle ‘It giet oan’

Zo gaat de nieuwe watertoren van Zwolle eruit zien. De sloop begint rond 12 juli. Het is klaar in juni 2018.
Zo gaat de nieuwe watertoren van Zwolle eruit zien. De sloop begint rond 12 juli. Het is klaar in juni 2018.
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Het gaat gebeuren: de watertoren van Zwolle wordt gestript en helemaal opnieuw ingericht om geschikt gemaakt te worden voor 21 huurappartementen.

Als het goed is gaan de werkzaamheden morgen, 21 juni, van start. De eerste weken zijn het voorbereidende werkzaamheden, maar vanaf 12 juli wordt het echt zichtbaar als de watertoren wordt ontmanteld. Daarvoor wordt de Menistenbrug tijdelijk afgesloten. Dit is voor de veiligheid. De bovenste helft van de toren wordt verwijderd en de huidige gevel verdwijnt.

Menistenbrug

Medio september zijn deze werkzaamheden klaar. Dan start de bouw van de nieuwe watertoren. De Menistenbrug blijft dan afgesloten voor autoverkeer. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er overheen. Doordat vooraf geprefabriceerde elementen, rechtstreeks vanuit de fabriek, worden gebruikt probeert men zoveel mogelijk overlast te voorkomen. Naar verwachting is de toren in juni 2018 helemaal klaar.

Appartementen

Dan zitten er 21 huurappartementen in. Op de eerste zes verdiepingen komt een appartement per verdieping en wordt het onderste deel teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat uit 1892. De bovenste vijf verdiepingen tellen drie appartementen per woonlaag (totaal vijf woonlagen) en worden opnieuw opgebouwd.

Op 20 juli is er een officieel startmoment.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen