Klopjacht in Zwolle op vluchtende auto, een man opgepakt wellicht nog een op de vlucht

Foto: Redactie

De politie heeft een man opgepakt na een klopjacht in Zwolle. Nog twee mannen zijn op de vlucht. Een daarvan is vermoedelijk de bestuurder. De politie zette veel mensen in en zelfs een helikopter vloog lange tijd boven de stad.

Met man en macht rukte de politie uit in verband met een vluchtende auto. In de Diezerpoort was het een drukte van belang op zoek naar de inzittenden van een auto die op de vlucht was geslagen. De reden van de vlucht van de auto met Duits kenteken is nog niet bekend. Wel dat de auto tot stilstand kwam en dat een van de inzittenden, een 29-jarige Zwollenaar, in het toilet van Domusica aan de Radewijnstraat werd aangehouden.  Hij zat als passagier in de auto. De overige twee inzittenden wisten te ontkomen. De politie verwacht hen binnenkort ook te kunnen aanhouden. In de gecrashte auto met Duits kenteken werd inbrekersgereedschap aangetroffen.

Het trio trok de aandacht van de politie door het rijgedrag van de bestuurder. De agenten gaven een stopteken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De man gaf gas en de politie zette de achtervolging in. De eigenaar van de auto heeft mogelijk nog een gevangenisstraf openstaan. Het is niet duidelijk of diegene ook de bestuurder was.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen