Zwolse zwemclub ZV44 houdt plotseling op na meldingen over misstanden binnen de club

Foto: Unsplash / foto ter illustratie

De site van zwemvereniging ZV44 is inmiddels uit de lucht en RTV Oost meldt dat de club ter ziele is. Dit naar aanleiding van een mogelijk zedendelict binnen de club.

Justitie doet onderzoek naar aanleiding van een aangifte tegen een persoon die actief was binnen de club. Ook bij de KNZB kwamen diverse meldingen binnen over misstanden binnen de vereniging. De club plotseling opgehouden te bestaan. RTV Oost meldt ook dat het Openbaar ministerie zegt dat er op dit moment nog niemand is aangehouden naar aanleiding van de aangifte, maar doet geen verdere mededelingen. Ook vanuit ZV44 wordt niet gereageerd, wel was er een statement dat enkele geschoolde trainers opgestapt waren en het ledenaantal snel terugliep. Sponsors en leden zijn op de hoogte gebracht van het stoppen van de club. De huur van de banen bij Zwembad de Vrolijkheid is opgezegd.

De eerste meldingen zouden in november vorig jaar zijn geweest over misstanden binnen de club. De aard en inhoud wordt niet bekendgemaakt en is er extra terughoudendheid als het gaat om minderjarigen en/of mogelijke strafbare feiten. Inmiddels is er wel gesproken tussen de zwembond en de vereniging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen