Ministers Hugo de Jonge en Conny Helder bezoeken conferentie Zorgeloos thuis

Bouwminister Hugo de Jonge
Bouwminister Hugo de Jonge
Foto: Rijksoverheid

Ministers Hugo de Jonge en Conny Helder komen naar Zwolle en  bezoeken conferentie Zorgeloos thuis: impact maken met senioren. Als eerste regio in Nederland tekent West-Overijssel op 20 maart een woonzorgvisie.

De ministers Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en Conny Helder (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zijn bij de ondertekening van de visie aanwezig. Deze ondertekening is tijdens de werkconferentie Zorgeloos thuis, impact maken met wonen voor senioren. Deze conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Zwolle, provincie Overijssel, het Concilium en WWZ038.

Er komen zo’n 150 deelnemers –bouwers, woningbouwcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en overheden-naar de conferentie om kennis te delen op het gebied van onder andere nieuwe woonconcepten voor senioren.

Woonzorgvisie

De samenstelling van de bevolking verandert snel. Er zijn steeds meer ouderen, terwijl het aantal mensen dat in de zorg kan werken of mantelzorger kan zijn, steeds verder afneemt. Het doel is om ouderen in staat te stellen om zo lang en goed mogelijk zelfstandig te wonen. In de woonzorgvisie maken woningbouwcorporaties, zorginstellingen en overheden afspraken voor het realiseren van voldoende woningen die geschikt zijn voor oudere bewoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen