Terugroepacties bij Lidl en Albert Heijn

Foto: goeree-overflakkee nieuws

Twee terugroepacties, dit keer van supermarktketens Albert Heijn en Lidl. Het gaat om een mini stolletje en een smoothie.

We beginnen bij Albert Heijn. Zij zijn een terugroepactie gestart voor een partij AH Mini Stolletje. In deze partij kunnen stukjes metaal zitten en dat is gevaarlijk voor de gezondheid. Het gaat om de verpakkingen van 100 gram met houdbaarheidsdatum 25-03-2024. Alleen in deze partij zijn stukjes metaal aangetroffen.

Heb je een mini stolletje gekocht met bovengenoemde houdbaarheidsdatum? Eet deze dan niet, maar breng hem terug naar de winkel. Je krijgt het aankoopbedrag terug. Heb je hem online gekocht? Vul dan dit formulier in. Komt dit bericht te laat en heb je de stol al gegeten? Houd dan je gezondheid in de gaten en raadpleeg voor de zekerheid een huisarts.

Smoothie

De tweede terugroepactie komt bij supermarktketen Lidl vandaan. Zij roepen de Solevita Smoothie Red Genius terug. In het product zit patuline, dat is een schimmelstof die veel voor kan komen in appels en appelproducten. In deze smoothie zit banaan, appel, druif, veenbes, sinaalsappel, granaatappel, açai en appelbes. Het gaat om de flesjes van 250 ml met streepjescode 20725259 met THT-datums 12-03-2024 en 13-03-2024.

Bij grote hoeveelheden is patuline schadelijk voor de gezondheid. Daarom zijn er regels over hoeveel er in een product mag zitten. Deze smoothies voldoen niet aan die wettelijke eisen. Het is daarom belangrijk de smoothie niet te drinken. Breng hem terug naar de winkel, dan krijg je het aankoopbedrag terug.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen