Carnavalsroute Sassendonk aangepast vanwege werkzaamheden Kop van Assendorp

Foto: Eileuvers

Omdat er wordt gewerkt aan de Kop van Assendorp wordt de carnavalsroute aangepast. Diverse straten zijn op 10 februari van 09.00 tot 18.00 uur afgesloten. De langdurige sluiting van de wegen komt vanwege een carnavalsact in de ochtend en de optocht in de middag.

Zaterdag is de Nieuwe Havenbrug tussen 09.00 uur en 12.00 uur en tussen 15.30 uur en 18.00 uur afgesloten. In de ochtend wordt een carnavalsact gehouden en ’s middags rijdt de praalwagenoptocht langs. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, krijgt hier last van. Verkeer kan omrijden via de Kamperpoortenbrug.

Tussen 13.00 uur en 18.00 uur is er verkeershinder door wegafsluitingen in verband met de carnavalsoptocht met praalwagens.

Tussen 12.45 uur en 15.00 uur is de Wethouder Alferinkweg naast Park de Wezenlanden afgesloten. Hier verzamelen de praalwagens zich voor de optocht. De optocht start om 13.45 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg.en volgt de route via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Luttenbergstraat, Schuurmanstraat, Groot Wezenland, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Via het Van Nahuysplein, Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt, Luttekestraat, Eekwal, Jufferenwal gaat de optocht naar het Rodetorenplein en vervolgens naar de Nieuwstraat en Buitenkant waar de optocht eindigt.
Voor de ontbinding van de optocht wordt de Buitenkant en de Vispoortenbrug afgesloten voor verkeer tussen 15.30 uur en 18.00 uur. Vanwege de afsluiting zijn ook het Meerminneplein en de Nieuwstraat tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. De Assendorperstraat is afgesloten tussen 13.45 uur en 15.00 uur. De Nieuwstraat is bereikbaar tot 15.00 uur. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere route.

Openbaar Vervoer

Stads- en streekbussen rijden een aangepaste route daar waar de optocht langskomt. Zodra het mogelijk is pakken de vervoerders de normale route weer op. Halte Katwolderplein ligt het dichtstbij de binnenstad. Bussen met bestemming Isala ziekenhuis rijden via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg – Leo Majorlaan. Zie voor meer informatie Alles over de RRReis dienstregeling vind u hier

De taxistandsplaatsen aan de Buitenkant zijn tussen 12.00 uur en 18.00 uur niet te gebruiken. Alternatieve tijdelijke taxistandplaatsen zijn op de Kamperpoortenbrug.

Voor parkeren kunnen bezoekers kijken op www.zwolle.nl/parkeren. Parkeergarage Centrum van Q-park is niet beschikbaar.

Fietsparkeren kan gratis en onder toezicht bij het Gasthuisplein, Rodetorenplein, Meerminnestraat en Pletterstraat/Eiland.

Rondom de binnenstad vinden verschillende werkzaamheden plaats, bijvoorbeeld bij Groot Wezenland en De kop van Assendorp. De route van de optocht is daarom aangepast.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen