KOM JE? een kijkje achter het raam, voorbij de oppervlakkige blikken en het maatschappelijke stigma

Foto: Zwolse Theaters

Locatievoorstelling KOM JE? schijnt haar rode licht op sekswerk. Op 2,3,9 en 10 februari speelt beeldende voorstelling in de Zwolse binnenstad.

In KOM JE? onderzoekt performance kunstenaar Lieke van der Vegt samen met sekswerker ‘Lola’ de betekenis van sensualiteit, liefde en lust. Een kijkje achter het raam, voorbij de oppervlakkige blikken en het maatschappelijke stigma. Wat zien we in de weerspiegeling? Wat kunnen wij leren van het oudste beroep ter wereld? Een intiem spektakel over sekswerk: de schoonheid en haar schaduwzijde.

Binnen het traject van makershuis VAKTOR onderzocht Lieke samen met sekswerker ‘Lola’, de betekenis van sensualiteit, liefde en lust. Dit onderzoek leidde tot de performance KOM JE. Onder de vleugels van VAKTOR kon zij langere tijd werken aan de productie en zich artistiek ontwikkelen als maker binnen regio Zwolle. Aan de voorstelling ging een uitgebreid vooronderzoek vooraf van interviews met ervaringsdeskundigen. Deze verhalen vormen de uiteindelijke basis voor de performance.

Lieke werkte de afgelopen jaren aan verschillende bijzondere en performatieve ideeën in de stad. Zo maakte ze eerder ‘Hier kun je niet omheen’ een installatie voorstelling in de winkelstraat. Met dit nieuwe werk introduceert Lieke zicht als veelzijdige en vernieuwende maker en ze brengt een nieuwe generatie (Zwolse) makers samen. Sound design van KOM JE is in handen van Marthijs van Til (BrotherTill) en eindregie van zus én collega Anne van der Vegt.

Lieke van der Vegt (1997, Ommen) studeerde in 2020 af van de performance opleiding aan de Toneelacademie in Maastricht. Haar roots liggen rondom Zwolle, waar ze woont en (vanuit) werkt. Haar werk balanceert op de grenzen van ervaringstheater en beeldende kunst, tussen theatraal en museaal in. Ze maakt theater maar blijf het liefst zo ver mogelijk weg bij wat mensen al kennen. Mijn werk ontstaat vanuit een speelse verwondering en nieuwgierigheid naar de wereld. Met de slimheid en muzikaliteit

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen