Oproep van geschrokken Tanja van Dijk: leg de veiligheid van je kinderen niet in de handen van een ander!

Foto: Veilig Verkeer Nederland

Automobilist Tanja van Dijk doet een oproep aan alle ouders: Willen jullie controleren of de fietsverlichting van jullie kinderen naar behoren werkt?

De Zwolse Tanja van Dijk is zich vanavond rot geschrokken. Op facebook zegt ze: ”Ik had vanavond voor de zoveelste keer een bijna aanrijding. Dit keer met twee jongetjes van een jaar of twaalf in Zwolle-zuid, die uit het niets voor de auto zaten. Pikdonker, geen verlichting. Niets. Ze waren echt niet te zien.”

Van Dijk vroeg de beide jongens of ze fietsverlichting hadden en beiden antwoordden dat ze dat niet hadden. Ook zegt ze: ”Ik zie héél veel kinderen zonder verlichting fietsen. Ook meer dan genoeg volwassenen, wat natuurlijk ook niet slim is maar bij kinderen is het echt de taak van de ouders of verzorgers om dit te checken en het belang ervan uit te leggen. Nu was mijn eigen reactievermogen de redding maar anders weet ik niet hoe het was afgelopen. Het is daarnaast natuurlijk meteen een oproep voor iedereen: Gebruik fietsverlichting en leg je veiligheid niet in de handen van een ander!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen