Verbeteren N337 tussen Den Nul en Olst een jaar uitgesteld, er wordt wel gewerkt aan Zwolle-Wijhe

De werkzaamheden aan de N337 tussen Den Nul en Olst worden een jaar uitgesteld
De werkzaamheden aan de N337 tussen Den Nul en Olst worden een jaar uitgesteld
Foto: Provincie Overijssel

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de N337 tussen Zwolle en Wijhe, maar de werkzaamheden een stukje verder tussen Olst en Den Nul wordt met een jaar vertraagd. Het was de bedoeling dit najaar te beginnen, maar dat gaat dus niet door. De oorzaak is stikstof.

Rijksstraatweg (N337) in Olst en Den Nul is toe aan groot onderhoud. Ook wil de provincie Overijssel de weginrichting veiliger maken. De start van Fase 1 van deze werkzaamheden is nu gepauzeerd. Stikstof zorgt voor vertraging Het krijgen van de nodige vergunningen voor de aanleg van de nieuwe rotonde bij De Meente, de herinrichting van de Rijksstraatweg in de bebouwde kom van Den Nul en de aangepaste oversteek bij de Veerweg in Olst is een uitdaging.

Verhoogde uitstoot stikstof

Omdat het groot onderhoud en de herinrichting van de weg niet mogen leiden tot een verhoogde uitstoot van stikstof op Natura2000-gebieden is nu nog niet duidelijk op welke wijze dit gerealiseerd kan worden. Naar verwachting wordt in april 2024 bekend wat de mogelijkheden zijn om te voldoen aan de vergunningsvoorwaarden van de stikstofwetgeving. Dan wordt ook de planning van de vier onderdelen van fase 1 van het project N337 duidelijk.

Ondertussen onderzoekt de provincie ook wat de gevolgen kunnen zijn, wanneer de benodigde stikstofvergunningen niet te krijgen is. Dat is vooral belangrijk voor het behoud en de verbetering van de verkeersveiligheid in Olst en Den Nul.

De werkzaamheden van het project N337 bestaan uit de volgende vier onderdelen:

  • Het vernieuwen van het asfalt op een aantal wegvakken van de N337 tussen rotonde De Kneu in Olst en de bebouwde kom van Den Nul
  • Het uitvoeren van groot onderhoud in de bebouwde kom van Olst en het doorvoeren van een aantal verbeteringen bij het kruispunt Veerweg-Rijksstraatweg in Olst
  • De aanleg van een rotonde bij kruispunt De Meente-Rijksstraatweg in Olst
  • De herinrichting van de Rijksstraatweg in de bebouwde kom van Den Nul

Zwolle-Wijhe

Wel wordt er momenteel gewerkt aan de N337 tussen Zwolle en Wijhe. Deze werkzaamheden zijn half november begonnen en duren tot en met februari. Daarbij wordt de parallelweg omgetoverd tot een fietsstraat en dit weekeinde wordt de brug over de Zandwetering vervangen.

Planning en van de werkzaamheden

  • Herxen – Wijhe: 20 november tot en met 22 december
  • Windesheim – Herxen: januari-februari 2024
  • Zuthemerweg – Windesheim: 20 november tot en met 22 december

Landbouwverkeer rijdt tijdens de werkzaamheden waar nodig over de hoofdrijbaan van de N337. Tijdens de werkzaamheden aan de parallelweg geldt daarom op de hoofdrijbaan waar nodig een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen