Bestuurder rode Seat gezocht na overval veilinghuis

Het veilinghuis in Zwolle dat werd overvallen
Het veilinghuis in Zwolle dat werd overvallen
Foto: Google Maps

Overvallers sloegen op dinsdag 14  november de vitrine in van een Zwols veilinghuis aan de Voorstraat. Ze gingen er met een aanzienlijke hoeveelheid sieraden vandoor. Dankzij razendsnel politieoptreden zijn vier mannen aangehouden. Maar de zaak is nog niet helemaal opgelost. De politie zoekt nog naar de bestuurder van een rode Seat.

Vanaf het veilinghuis aan de Voorstraat waar de daders hun slag sloegen, gingen ze op een scooter er vandoor. Vervolgens stapten ze in een Citroën C1. Die haalde de politie van de weg, waarna de aanhoudingen volgden. Twee verdachten komen uit Groningen, een uit Delfzijl en de vierde uit Schiedam.

Tweede auto

Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk contact kan zijn geweest tussen de overvallers en een inzittende van een andere auto. Het is nog niet duidelijk of die persoon een mogelijk belangrijke getuige is of dat het hier om nog een verdachte gaat.

Rode Seat

De betreffende auto is vermoedelijk een rode Seat; mogelijk een Alteca of een model dat daarop lijkt. Wie heeft die auto zien rijden in het centrum van Zwolle  of beschikt over beelden waar de Seat op staat? Neem dan contact op met politie. Ook wie weet wie de rode Seat bestuurde kan zich melden. Echter, wie de bestuurder van de rode Seat was en niets met de overval van doen heeft dan wil de politie in dit geval de persoon als getuige spreken.

 

 

Seat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen