Het Wheelchair Skills Team houdt een inspiratiedag voor rollende kinderen in Zwolle

Foto: Sophia Eerden / Stichting Wheelchair Skills Team

Het Wheelchair Skills Team houdt een zaterdag 18 november een inspiratiedag in Zwolle voor rollende kinderen ouders, onderzoekers, zorgprofessionals en bedrijven uit de rolstoelbranche

Onder het motto Je kunt meer dan je denkt!  houdt Stichting Wheelchair Skills Team (WST) een actieve en inspirerende dag waarbij kinderen, ouders, onderzoekers, zorgprofessionals en bedrijven uit de rolstoelbranche met elkaar in gesprek gaan om kennis en vaardigheden te delen.

Goed rolstoel kunnen rijden is van essentieel belang als je in het dagelijks leven afhankelijk bent van een rolstoel. Daarom kunnen rollende kinderen uit het hele land zich in de gymzaal bij On Campus laten inspireren door het WST. En natuurlijk blijft het niet alleen bij inspiratie: er wordt vooral ook veel geoefend! In de skills area krijgen de kinderen tips en tricks van de ervaringsdeskundigen over het rijden van alledaagse obstakels zoals drempels, stoepjes en hellingen. Aan het einde van de middag kunnen de kinderen hun skills laten zien bij de mini skills contest waar ze een uitdagend parcours zo snel mogelijk afleggen.

Terwijl de kinderen druk bezig zijn met hun rolstoelvaardigheid zijn er verschillende gespreksrondes voor ouders waarin thema’s als het bevorderen van de zelfstandigheid van een rollend kind en het vinden van een geschikte rolstoel aan bod komen. Ook zijn relevante bedrijven uit de branche en wetenschappelijk onderzoekers aanwezig om hun kennis en informatie te delen met de doelgroep. De inspiratiedag zal worden begeleid door de gespecialiseerde ervaringsdeskundigen, waaronder (oud-)paralympiërs Kees-Jan vander Klooster (zitskiër), Mustafa Jebari (rolstoelbasketballer) en Floris Meijer (zitskiër).

Ook zijn er zorgprofessionals zoals kinderfysiotherapeuten en ergotherapeuten aanwezig. Zij volgen in de ochtend, voorafgaand aan de start van de inspiratiemiddag, een programma over het onderwijzen van rolstoelvaardigheid in het mytylonderwijs en in de revalidatie.

De inspiratiedag begint om 13.30 uur voor alle ouders en kinderen. De afsluitende contest is om 16.30 uur en wordt gehouden in On Campus 2-6, in gebouw Z, in gymzaal 2/3,

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen