Dader al in beeld, maar wie hebben de lafhartige mishandeling bij het Kruidvat in Zwolle-zuid gezien?

Onder meer de vrouw in de ingang van de Kruidvat kan een mogelijke getuige zijn
Onder meer de vrouw in de ingang van de Kruidvat kan een mogelijke getuige zijn
Foto: Plaats Delict/RTV Oost

Een man van 68 is mishandeld. Dit gebeurde op zondagmiddag 17 september voor de winkel van Kruidvat in Zwolle-Zuid. Op bewakingsbeelden van de drogisterij is de afranseling net niet te zien. Wel getuigen en omstanders die het voorval gadeslaan.

De politie is naar deze kijkers op zoek, want ze weet al wie de verdachte is. “We willen aan de hand van verklaringen van getuigen weten wat er precies is gebeurd”, zegt Sigrid Passchier van de politie.
Het slachtoffer is onder handen genomen door een man met een helm op zijn hoofd.

Aan de mishandeling zou een conflict vooraf zijn gegaan, bij de Albert Heijn in hetzelfde winkelcentrum in Zwolle-Zuid. Het slachtoffer deed daar boodschappen en uit het niets begon een vrouw tegen hem te schreeuwen, zegt Sigrid Passchier van de politie in Plaats Delict.

De 68-jarige man die werd toegetakeld klaagde na afloop over veel pijn. “Hij is hard op de grond gegooid”, zegt politiewoordvoerder Passchier. “Hij heeft last van zijn heupen, last van een voet, hij zat onder de blauwe plekken. Zijn telefoon was kapot na de mishandeling. Hij is ook een gouden ketting kwijtgeraakt.”

Getuigen op camerabeelden van de winkel zijn onherkenbaar gemaakt. Met hen wil de politie graag praten. Passchier: “Waarschijnlijk hebben zij een en ander kunnen opvangen van de mishandeling. We zien op de beelden dat ook andere mensen langslopen tijdens de mishandeling. Ook hen willen we oproepen: meld je bij ons, want misschien heb je iets gezien wat voor ons van belang kan zijn.”
Slachtoffer is gouden ketting kwijt

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen