Kinderen krijgen weerbaarheidstrainingen bij Tabonon

Weerbaarheid bij Tabonon
Weerbaarheid bij Tabonon
Foto: Tabonon

Tabonon geeft weerbaarheidstrainingen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud. Het leer kinderen die worstelen om op te komen voor zichzelf, zelfvertrouwen willen opbouwen en leren om effectief te communiceren. Gebrek aan weerbaarheid kan leiden tot ongewenst gedrag van anderen.

De reguliere jeugdtrainingen bij Tabonon focusten voornamelijk op het spel van kickboksen. In deze lessen was er minder ruimte om individueel aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het leren van je stem goed inzetten. Daardoor ontstond er een ander doel: Tabonon wilde een speciale weerbaarheidstraining aanbieden voor de jeugdleden. Om deze ambitie waar te maken, volgde Daphne van Vilsteren één van de jeugdtrainers een opleiding tot weerbaarheid- en agressieregulatie docent. Met haar kennis en passie voor kinderen is Daphne begonnen met het ontwikkelen van een weerbaarheidstraining. Deze training richt zich op verschillende thema’s, waaronder het leren stellen van grenzen, het opbouwen van zelfvertrouwen en het effectief kunnen communiceren. Dit wordt gedaan in kleine groepjes waarin de leermethode: praten, ervaren, reflecteren en actie ondernemen wordt toegepast.

Wat deze training nog specialer maakt, is dat er ook elementen van spel en kickboksen aan worden toegevoegd. Hierdoor leren de kinderen niet alleen mentaal sterker te worden, maar ook fysiek zelfverzekerder te staan. Ook maken ze kennis met hun eigen kracht en leren ze de kracht van de ander op te vangen.

De weerbaarheidstraining is voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar. De training bestaat uit negen lessen. Tabonon heeft drie start momenten per jaar. Iedere tweede dinsdag van januari, april en oktober. Vanaf dat moment is er iedere dinsdag om 16:15 een les.

Kijk op de website van Tabonon voor meer informatie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen