Pro-Palestinaprotest in Zwolle op 4 november

Foto: Pixabay

Er is een grote pro-Palestinaprotest aangekondigd in Zwolle. Voor 4 november is hiervoor toestemming gevraagd door onder meer de Islamitische gemeenschap in Zwolle. Het protest is bedoeld om aandacht te besteden aan de situatie in de Gaza. ”Onschuldige mensen worden uitgeroeid”, zegt de organisatie.

Zowel gemeente Zwolle als de politie hebben dinsdag is groen licht gegeven voor dit protest die begint op het Rodetorenplein en gaat naar Park de Wezenlanden. Het protest gaat door de stad. ”Over de exacte invulling van het protest wordt nog overlegd met de organisatie”, zegt woordvoerder Sam Rademaker van de gemeente Zwolle. Het protest, aanvankelijk was gepland voor komende zaterdag, is door de organisatie ingetrokken.

Inmiddels is wel bekend dat op het Rodetorenplein wordt begonnen met een vijftal sprekers van verschillende afkomst. Danish Malik zal zelf ook het woord voeren. Hij zegt: ”De mensen die gaan spreken zijn geleerden, islamitisch en zelfs misschien ook christelijk omdat een bom een 500 jaar oude kerk in Gaza heeft vernietigd. Er zijn christenen vermoord. In het Wezenlandenpark wordt het protest afgesloten met een Dua, een smeekgebed.”

Voor ieder mens

Danish Malik stelt dat het protest is bedoeld voor ieder mens. Hij zegt: ”Het gaat hier niet meer om huidskleur, geloof of ras, maar omdat onschuldige kinderen, vrouwen en mannen wordt uitgeroeid. Wat er nu gebeurt lijkt meer op een genocide dan op een reactie richting Hamas. En dat kan en mag niet onbestraft blijven. Vanuit de Islamitische gemeenschap weten we goed het onderscheid te maken tussen Zionisten en Joden. Daarom roepen we alle mensen op om zich aan te sluiten bij het protest, of mensen nu een Christelijke, Joodse, Islamitische of een niet-gelovige achtergrond hebben. Iedereen is welkom.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen