Heerlijke Twentse humor in het Zwolse theater

Twente Plat
Twente Plat
Foto: Twende Plat

De ‘boer’n uut Twente’ komen weer naar Zwolle. Twents Plat speelt op 20 oktober in Theater Odeon. Ze trakteren weer op heerlijke humor van de Twentenaren.

Het zijn de plattelands jongens en meisjes die houden van klootschieten en kroamschudden en van het blazen op de midwinterhoorn tot – en dat gebeurt in Zwolle ook – carbidschieten. Twente Plat bundelt de Twentse humor en die brengen ze ook weer naar Zwolle. Alle bekende personages worden weer ’ten tonele’ gevoerd. Hendurk en Geessie is het boerenechtpaar dat op smeuïge wijze vertelt over de bijzondere figuren uit hun dorp, Mans is de jonge cabarettier die zijn avonturen voornamelijk beleeft in ‘het Haagse’, waar hij als ”beveiliger van Mark Rutte” in de weer is. Een ijzersterke creatie, waarmee hij de lachers op zijn hand krijgt. Aaltje en Trijntje zijn ook weer van de partij, twee al wat oudere hartsvriendinnen die heel wat te stellen hebben met hun mannen en hun kleinkinderen. De twee dames zijn elk seizoen weer goed voor vele lachsalvo’s.  In de muziekale omlijsting zijn alle vier de leden van Twente Plat van de partij. Ze brengen een aantal heerlijke dialectnummers, waarbij zij zichzelf begeleiden op een diversiteit aan instrumenten.

Wie de Twentse humor kan waarderen kan vrijdag 20 oktober naar theater Odeon komen voor de nieuwste voorstelling van Twente Plat. De kaarten zijn bijna uitverkocht en te koop via Odeon  En vergeet niet: Lachen is gezond dus: mis het niet!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen