Zwolle hangt de Zwolse vlag halfstok uit medeleven strijd in en om de Gazastrook

De stadsvlag halfstok voor medeleven met de strijd rondom de Gazastrook
De stadsvlag halfstok voor medeleven met de strijd rondom de Gazastrook
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle heeft de eigen vlag halfstok gehangen om medeleven te uiten om de strijd in en om de Gazastrook die zaterdag losbarstte. Er wordt geschokt gereageerd.

Gemeenten zijn vrij in de keuze om een vlag te hijsen. Een aantal gemeenten hijst de Israëlische vlag, maar er zijn ook gemeenten die er voor kiezen om de stadsvlag halfstok te hangen om de gebeurtenissen op en rond de Gazastrook medeleven te betonen. Zwolle heeft er voor gekozen om de stadsvlag halfstok te hangen nadat Hamas vanuit de Gazastrook Israël heeft aangevallen. . VVD-voorman Johran Willigers reageerde furieus op dit besluit en schrijft op X: Het woord “Israël” kan er nog niet eens vanaf. Bizar. Burgemeester Peter Snijders maak dit snel goed en hijs de Israëlische vlag! #StandWithIsrael

Ook Silvia Bruggenkamp reageert geschokt: Niet te geloven. Ik schaam mij voor dit bericht. Dit behoort te gaan over een laffe en ongelooflijk wrede aanval op onschuldige inwoners van Israël. Over terrorisme dat niemand ontziet. Gruwelijk terrorisme. Dáár gaat het over.

In een reactie zegt gemeente Zwolle: ”We zien dat dit bericht de nodige reacties oproept.” en verduidelijkt: ”De Zwolse vlag hangt halfstok uit modeleven met de vele onschuldige slachtoffers die vallen in het conflict tussen Israël en de Palestijnen.”

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen