Hoge bouwkosten nekken bouwplannen in de Zwarte Waterzone

Het Zwarte Water bij Zwolle
Het Zwarte Water bij Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Er gaat gekeken worden naar mogelijke alternatieven voor de ontwikkeling Zwarte Waterzone. BEMOG Projektontwikkeling B.V. en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en gemeente Zwolle onderzoeken mogelijke alternatieven. De huidige marktomstandigheden zorgen ervoor dat de plannen niet uitgevoerd kunnen worden.

Het plan voor de Zwarte Waterzone heeft te maken met de veranderende marktomstandigheden, waaronder een sterke stijging van bouwkosten, stijging van de (hypotheek-)rente en inflatie. Onder deze marktcondities kunnen de plannen in de Zwarte Waterzone niet worden uitgevoerd zoals in 2021 in het Stedenbouwkundig Ontwikkelplan zijn vastgesteld.

“Op onze laatste bijeenkomst begin dit jaar was er veel interesse voor wonen in de Zwarte Waterzone”, verklaart Joost Mulder, regiodirecteur Noord-Oost & Midden BPD. “Gezien de enorme vraag naar woningen in de regio Zwolle, blijven we ons samen met de gemeente inzetten om in dit gebied woningbouw te realiseren en waarde toe te voegen aan de wijk Holtenbroek en de stad Zwolle.”

De Zwarte Waterzone is voor de gemeente nog steeds een belangrijke potentiële plek om woningen te gaan bouwen. “Onze wens om dit hele gebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken blijft overeind”, stelt wethouder Gerdien Rots aan. “Deze unieke locatie biedt veel mogelijkheden voor wonen waar dringend behoefte aan is, maar ook voor werken en recreëren. Hoe en in welke vorm, daarover voeren we gesprekken. Omwonenden en andere betrokkenen worden weer meegenomen in het vervolgproces zodra hierover meer duidelijkheid is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen