Speciale IntermeZZo AYA-avondlounge met optreden van zangeres Lisanne Spaander

Zangeres Lisanne Spaander
Zangeres Lisanne Spaander
Foto: IntermeZZo

Lisanne Spaander kreeg tweemaal kanker. Op haar zestiende en op haar achttiende. Dinsdag 19 september zingt ze tijdens een speciale AYA-avond voor jonge mensen die leven
met en na kanker. Vanaf 19.00 uur zijn AYA’s en hun lieve naasten uit de wijde regio welkom in de tuin van IPSO Centrum IntermeZZo in Zwolle. Het belooft een avond te worden gevuld met
ontmoetingen, proeverijen, hapjes-en-drankjes én dus een speciaal optreden van ervaringsdeskundige Lisanne Spaander.

De sfeervolle ontmoetingslounge op dinsdag 19 september is van 19.00 tot 21.30 uur. Dus extra uitgebreid en wat langer, zodat mensen uit Zwolle, maar ook uit verre regio’s elkaar kunnen treffen. AYA’s uit het hele land zijn welkom, met hun partner of een andere lieve naaste. De vertrouwde vrijwilligers van IntermeZZo, het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker, zijn er uiteraard ook. De grote tuin biedt veel ruimte, is mooi aangekleed en de sfeer lounge-achtig. De catering past bij het lichte sfeertje van een tuinlounge, met verrassende (non)alcoholische drankjes en hippe hapjes.

Lisanne: “Na alle behandelingen kwam het herstelproces; daar had niemand in het ziekenhuis mij over verteld. Mijn lichaam was op. Hoe herstel ik? Hoe verwerk ik alles wat ik heb meegemaakt? Dit heb ik verwerkt door in mijzelf te duiken. Ik schreef het boek en het liedje: Vechtersbaas.”

AYA is de afkorting van: Adolescents and Young Adults. Het is een term die internationaal wordt gebruikt voor mensen die tussen hun achttiende en veertigste de diagnose kanker krijgen. Kanker heeft impact, altijd. En tegelijk liggen er andere vraagstukken op het bordje van jonge mensen wanneer zij de diagnose krijgen. Want: Hoe rond je je studie af? Hoe solliciteer je met kanker op je cv? Hoe ga je om met zaken als vruchtbaarheid en relaties? Daarom organiseert IntermeZZo meerdere keren per maand AYA-bijeenkomsten, ook wel AYA-lounges.

AYA-bijeenkomsten

Het doel van de AYA-lounges is dat jonge mensen elkaar kunnen ontmoeten. Herkenning bij elkaar, uitwisselen en leren van elkaar en dat in de informele sfeer die IntermeZZo biedt. Tijdens thema- avonden kunnen bepaalde vraagstukken worden aangekaart. De AYA-lounges worden begeleid door een ervaringsdeskundige gastvrouw.

Meld je aan voor de speciale AYA-lounge op dinsdag 19 september. Bel 06-53767145 of kom langs op locatie IPSO Centrum IntermeZZo aan de Dr. Van Thienenweg 1A, 8025 AL Zwolle, gratis parkeren voor de deur. Meer informatie staat op de website: www.intermezzo-zwolle.nl onder nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen