Sparta Zwolle maakt zich klaar voor seizoen in de Ereklasse en moet staande blijven in Fries korfbalgeweld

Foto: Pixabay

Na het kampioenschap van afgelopen jaar maakt korfbalvereniging Sparta Zwolle zich op voor een veldseizoen op het hoogste niveau van Nederland. Het moet zich staande weten te houden in Fries korfbalgeweld.

Met tegenstanders in de korfbal league speelt Sparta tegen LDODK (Gorredijk), Mid-Fryslan (Grou) en SCO (Oldeholtpade) krijgt het te maken met Friese korfbal. En dan met een selectie met veel nieuwe gezichten. Veel belangrijke spelers zijn gestopt, maar er zijn ook nieuwe gezichten. Onder meer de Pools international Maciek Dolodziejski kwam over van SCO. Alle veranderingen in de ploeg zorgen voor veel enthousiasme en hernieuwde energie. luidt de heersende mening. Echter, puur kwalitatief zal Sparta het heel zwaar gaan krijgen in deze poule. De wedstrijden zullen met veel weerstand gespeeld worden, waarvan alleen maar geleerd kan worden. In ieder geval willen de Zwollenaren de huid zeer duur verkopen en verwacht een aantal keren te kunnen excelleren. Wat dat oplevert is de grote vraag. Na een goede voorbereiding in de zaal waar Sparta voor het kampioenschap gaat, is de verwachting dat deze inspanning ook op het veld wordt uitbetaald.

Hoofdtrainer Jan Bijkerk wil nog niet aan een kampioenschap in de zaal denken: ”Wij willen door de enorme weerstand op het veld onszelf ontwikkelen met als resultaat dat wij ambiëren om in de zaal bovenin de Overgangsklasse mee te doen.” Daarnaast is Bijkerk ook erg blij met de toevoegingen van  Henk-Jan van de Wetering en Luca Emmer aan de trainersstaf voor het komende seizoen.

Zaterdag 9 september om 15:30 trapt Sparta Zwolle het seizoen op sportpark De Verbinding af tegen LDODK uit Gorredijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen