Veel festiviteit in de stad met Straatfestival en Zwolle Pride, dat heeft gevolgen voor het verkeer

Foto: Gastvrij Zwolle

Het wordt druk dit weekeinde in de stad. Vrijdag en zaterdag staan het Straatfestival en Zwolle Pride op het programma en daarom worden er tal van verkeersmaatregelen genomen. De Zwolse binnenstad wordt hermetisch afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Op vrijdagavond 25 augustus en zaterdagavond 26 augustus zijn er op verschillende plekken in de binnenstad podia met optredens. Het Straatfestival is hèt zomerfeest van de stad, en trekt bezoekers uit de verre regio, en uit Zwolle zelf, naar het centrum. Cafés en restaurants organiseren eendrachtig een gezellig muziekpodium in hun straat of op hun plein. Samen met tienduizenden andere bezoekers kun je dansen en sjansen, swingen en zingen. Zo’n 25 muziekpodia, groot en klein, worden gevuld met bands en dj’s in elke denkbare muziekstijl. Van Nederlandstalig tot rock, van pop tot blues.

Zwolle Pride

Ook dit jaar wordt er drie dagen Zwolle Pride gehouden in de binnenstad. Op zaterdag 26 augustus is er ook een Pride Parade. Deze start om 14.00 uur bij Park de Wezenlanden, met de volgende route: Wethouder Alferinkweg, Luttenbergstraat, Groot Wezenland, Burg. van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Van Nahuysplein, Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein,  Oude Vismarkt, Grote Markt, Luttekestraat, Eekwal, Jufferenwal, Rodetorenplein en Buitenkant. Naar verwachting kan vervolgens rond 16.00 uur worden gestart met het programma op het hoofdpodium op het Rodetorenplein. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.pride.nl

De volgende verkeersmaatregelen gelden voor de route dat het verkeer wordt opgehouden en omgeleid tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Het Rodetorenplein is voor alle verkeer afgesloten. In de binnenstad gelden de volgende verkeersmaatregelen:

Alleen voetgangers mogen komen in de binnenstad. Op 25 augustus geldt dat van 19.00 uur tot 01.30 uur en het gaat dan om nagenoeg de hele binnenstad. Op zaterdag geldt deze regeling ook. Binnestadbewoners die ‘s avonds hun auto nodig hebben, kunnen hun auto het best vóór 19.00 uur buiten de stadsgracht parkeren.

De stadslijnen 2, 4, 10 en 13 rijden van vrijdag 25 augustus om 19.00 uur tot begin dienst op zondag 27 augustus om via centrumhalte Katwolderplein, op loopafstand vanaf de binnenstad. Op zaterdag 26 augustus rijdt tussen 13.30 en 16.00 uur een aantal stadslijnen een omleidingsroute in verband met de Pride Parade. Taxi’s hebben hun standplaats aan de Buitenkant, zoals gewoonlijk.

Parkeren auto en fiets

Borden op de binnenring geven de beschikbare parkeerlocaties voor auto’s aan. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/parkeren. Voor fietsers zijn de reguliere (bewaakte) fietsenstallingen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/fietsparkeren. Daarnaast zijn enkele tijdelijke fietsparkeerplekken beschikbaar. Bij de wegafsluitingen verwijzen verkeersregelaars naar de dichtstbijzijnde parkeerplek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen