Diezerpoortenbrug, Hanekampbrug gaan in onderhoud, Thijssenbrug verwijderd en teruggeplaatst

Hanekampbrug
Hanekampbrug
Foto: Redactie

De Hanekampburg, Diezerpoortenbrug en Thijssenburg gaan vanaf 28 augustus in onderhoud. Uiteraard hebben deze afsluitingen gevolgen voor het verkeer.

De Diezerpoortenbrug gaat er als eerste uit. De werkzaamheden beginnen volgens de planning op 28 augustus en duren tot uiterlijk 8 september. Aanvankelijk wordt gerekend dat de werkzaamheden duren tot 1 september,  maar het is ook mogelijk dat de reserveweek wordt gebruikt van 4 tot en met 8 september. De brug wordt opengezet en daarom wordt het verkeer omgeleid visa versa naar de binnenstad via Burgemeester Drijbersingel, Zamenhofsingel, Dijkstraat, Buitenkant, Nieuwstraat en Burgemeester van Roijensingel, Wilhelminasingel en Kerkstraat. Wie de stad uit wil kan rijden via de Kerkstraat en Wilhelminasingel. Fietsers rijden om via Thorbeckegracht, Pelserbrugje en Pletterstraat. De brug gaat dicht tussen 8.00 en 16.00 uur.

Hanekampbrug

De Hanekampbrug krijgt onderhoud van 11 tot en met uiterlijk 22 september. Het onderhoud is in principe gepland tot en met 15 september, maar de reserveweek kan ook nodig zijn en die is van 18 tot en met 22 september. De brug gaat dicht tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Gemotoriseerd wordt omgeleid langs de andere kant van het Wezenlandenpark via de Wethouder Alferinkweg, Weteringbrug, Leo Majorlaan en Wipstrikkerallee. Fietsers en voetgangers kunnen omfietsen en omlopen via de Schuurmanstraat, Groot Wezenland, Schoenkuipenburg, Turfmarkt en Menistenstraat. Buiten de werkzaamheden om kan de brug gewoon worden gebruikt.

Thijssenbrug

De Thijssenbrug over Willemsvaart wordt op woensdag 6 september verwijderd en weer teruggeplaatst. Dit is nodig om een boot doorgang te verlenen. Het werk wordt gedaan door een kraan die op de Oude Veerweg staat. Op 8 september wordt het dus omrijden via de Beukenallee en Bep Bakhuysstraat. Fietsers en voetgangers moeten omlopen en omfietsen via de Ruiterlaan, Willemvaart, Veerallee, Oranje Nassaulaan, Nijromenpad en Spoolderbergweg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen