Dahlia’s staan in volle bloei en daarom houdt dahliavereniging Rondom de Peperbus een open dag

Foto: Dahliavereniging Rondom de Peperbus

Liefhebbers van dahlia’s zijn welkom op 2 september bij de open dag van dahliavereniging Rondom de Peperbus. De beide tuinen aan de Ruusbroestraat en Wezenlanden gaan van 10.00 tot 14.00 en 15.00 uur open.

”Dahlia’s kweken bij een vereniging geeft naast persoonlijk plukgeluk nog zoveel meer”, zegt de organisatie van de open dag. ”Samen met andere leden onderhoud je de verenigingsbedden, waar we heel veel verschillende soorten dahlia’s kweken. Zodra de eerste dahlia’s uit die bedden in bloei staan, maken we boeketten die iedere week naar zorginstellingen in onze stad worden gebracht. We maken mensen graag blij met onze kleurrijke bloemen! Ieder lid heeft ook een eigen bed, waar zij hun eigen bloemen verzorgen.”

De organisatie zegt ook: ”Tijdens de open dag is er van alles te beleven op de tuinen. Zo start er op verschillende momenten een rondleiding door de tuin en kunnen leden, die goed herkenbaar zijn in roze of groene polo, vragen worden gesteld en uitgedaagd om meer te vertellen over de verzorging van dahlia’s. Want hoe stek, dief of rooi je de dahlia nu precies? Er is verkoop van dahlia’s en boeketten en de bezoekers doen ideeën op hoe je je boeket het best kunt schikken. Betalen kan eenvoudig met een QR-code. Zou je zelf bij een vereniging dahlia’s willen kweken? Kom sfeer proeven en wie weet word je net zo enthousiast als wij.”

Op www.dahliazwolle.nl is meer informatie te vinden over het lidmaatschap. Via social media is de vereniging te vinden via Facebook en Instagram-account:

Op de beide tuinen zijn verschillende activiteiten en tussendoor is het genieten van iets lekkers bij de koffie of thee in het  Dahlia-café.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen