Veel vragen over hekken rond kermisterrein zomerkermis: het wordt er niet gezelliger op

De eerste kermisexploitant is inmiddels gearriveerd
De eerste kermisexploitant is inmiddels gearriveerd
Foto: Redactie

De verplaatsing van de zomerkermis van de binnenstad naar Park de Wezenlanden riep al veel vragen op, maar nu nog veel meer. Het hele kermisterrein is omhekt voor de kermis die vrijdag begint.

De lezers reageren massaal op de ‘nieuwe’ locatie van de zomerkermis. In coronatijd werd de kermis verplaatst van de binnenstad naar het park net buiten het stadscentrum. En over een terugkeer naar de binnenstad wordt vanuit de gemeente niet gedacht. De bezoekersaantallen waren in Park de Wezenlanden niet minder dan in de binnenstad en er waren weinig klachten over de kermis. Ook de geluidsoverlast was minder in het park. Daarnaast zou het park beter en sneller bereikbaar zijn voor de hulpdiensten, mocht dat nodig zijn.

Petitie

De verplaatsing valt bij veel kermisklanten en -exploitanten niet in goede aarde. Er is zelfs al een petitie opgezet om de kermis terug te krijgen naar de binnenstad. De kans dat het gaat gebeuren lijkt bijzonder klein. Het kermispubliek mist de gezelligheid van het stadscentrum en de exploitanten missen de zogenaamde dagjesmensen die bij een bezoek aan de stad ook nog even vertier zoeken op de kermis.

Veel mensen vragen zich af waarom het kermisterrein helemaal is omhekt. Rondom het kermisterrein zijn hekken neergezet. ”Kermis in de bajes. Leuk concept”, zegt iemand. Een ander zegt: ”Een avondje gezellig over de kermis slenteren en een terrasje pakken is er op zo’n manier niet meer bij. Dit hoort toch serieus wel in de binnenstad zoals overal!”

Boycot

Een suggestie die klinkt is: ”Er is veel kritiek over de kermis in het park in plaats in de stad. Maar zolang we met grote getalen naar de kermis in het park blijven gaan, blijft die kermis daar. Het blijft immers opbrengen. De exploitanten blijven daar ook komen omdat ze eraan verdienen. Als bezoekersaantallen zodanig terug lopen dan zullen de kermisexploitanten wel achter de oren krabben en druk bij gemeente Zwolle leggen voor verandering anders komen ze niet.” Veel mensen reageren dan ook dat ze niet meer naar de zomerkermis gaan.

De zomerkermis begint vrijdag 11 augustus en duurt tot en met 20 augustus in Park de Wezenlanden

De gemeente Zwolle is om een reactie gevraagd wat de reden is om het hele terrein te omhekken. Zodra dit antwoord er is wordt het aangevuld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen