Wijkagenten Zwolle-Noord houden met behulp buurtpreventie twee autodieven aan

De zwaar beschadigde peugeot 207
De zwaar beschadigde peugeot 207
Foto: Wijkagenten Zwolle-Noord

Wijkagenten Zwolle-Noord schrijven dat ze dit weekeinde twee autodieven hebben aangehouden na een achtervolging door Aa-landen. Uiteindelijk bleek hulp van een buurtpreventiegroep essentieel bij de aanhouding.

Motorrijders van de Zwolse politie zagen een Peugeot 307 rijden die de nacht ervoor in Zwartsluis was gestolen bij een woninginbraak. De auto reed door de Aa-landen. De bestuurder negeerde in eerste instantie een stopteken en ging er vandoor waardoor een achtervolging in de wijk ontstond. De vluchtende autodief nam forse risico’s bij zijn vlucht om uit handen van de politie te blijven.

Op de kruising (rotonde) Merwedelaan-Rijnlaan-Dommel verleende de verdachte geen voorrang aan een andere auto op de rotonde en er ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De verdachte reed in eerste instantie door, maar omdat ook zijn voertuig zwaar was beschadigd, vluchtte hij te voet verder. De bestuurder van het aangereden voertuig raakte lichtgewond.

Een lid van een buurtpreventiegroep was getuige van het gebeuren en deelde via WhatsApp een oproep om uit te kijken naar de verdachte. Een van de buurtbewoners, die het bericht had gelezen, zag de verdachte en belde direct de politie. Op aanwijzing van de bewoner kon de bestuurder, een 29-jarige Zwollenaar, worden aangehouden. Korte tijd later werd ook de bijrijder, een 34-jarige man uit Zwolle, aangehouden.

De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en weigerde medewerking aan een bloedproef voor een drugsonderzoek. In de auto werden meerdere van diefstal afkomstige spullen aangetroffen. Onze recherche heeft de zaak in onderzoek.

De wijkagenten schrijven op Instagram: Wij zijn de betrokken buurtbewoners zeer erkentelijk voor de ‘extra oogjes’ en hun hulp!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen